• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kodro: FS BiH ne vode naivni, već opasni tipovi!

Nekadašnji selektor Bosne i Hercegovine Meho Kodro nimalo ne žali što je otjeran od strane Fudbalskog saveza BiH. "Svejedno bi me 'potrošili'", kaže legendarni Mostarac.

 Kodro: FS BiH ne vode naivni, već opasni tipovi! Izvor: MONDO

Velika fudbalska imena iz BiH otjerana su od strane vlastodržaca u Savezu - Fuad Muzurović, Džemaludin Mušović, Faruk Hadžibegić, Mišo Smajlović, Blaž Slišković... Otjeran je i Miroslav Ćiro Blažević... Prije "trenera svih trenera" smijenjen je Meho Kodro a da nije dobio priliku da vodi "zmajeve" ni u jednoj kvalifikacionoj utakmici.

"Žalim zbog momaka, sjajnih igrača, zbog vremena koje gubimo. Želio sam najbolje, želio sam da dam nešto reprezentaciji, da usrećim naše narode, ali nisam s rukovodstvom Saveza bio na istim talasnim dužinama. Međutim, ne kajem se što je završilo kako je završilo. Oni bi me svejedno ‘trošili’ i ‘potrošili’. Nisam ni počeo čestito da radim, a već su mi sjeli za vrat, postavljali ultimatume. Oni samo izgledaju naivno, ali su vrlo opasni tipovi", izjavio je Kodro za "San".

Nekadašnji napadač Veleža, Barselone, Real Sosijedada, Tenerifa, Alavesa i Makabija svjestan je "mača koji visi nad glavom" reprezentaciji BiH zbog prijetnji sankcijama od strane FIFA i UEFA.

"Sve je bolje od sankcija, odnosno isključenja klubova i reprezentacije sa internacionalne scene. Kao sportista spreman sam da prihvatim da aktuelna garnitura vlada koliko god treba, samo da ne diraju reprezentaciju".

Kodro je dodao ipak, da će proći i "njihovo" vrijeme.

"Znaš kako se kod nas kaže: ‘Možeš kako hoćeš, ali nećeš dokle hoćeš’. Nadam se da će i njihovo vrijeme proći", zaključio je Kodro.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC