• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kup BiH: Široki i Željo neće TV prenose?

Široki Brijeg u polufinalu Kupa BiH ne želi kamere na Pecari, a sarajevski Željezničar iz revolta takođe zabranio TV prenos revanša na Grbavici.

 Kup BiH: Široki i Željo neće TV prenose? Izvor: MONDO

Utakmice polufinala Kupa BiH između Želje i Širokog Brijega neće biti emitovane u direktnom TV prenosu, pišu sarajevski mediji.

Iako oba kluba imaju dogovor sa državnom televizijom (BHT 1) za prenos prvenstvenih utakmica, kamera neće biti u utakmicama Kupa BiH.

Razlog? Protiv prenosa bili su čelnici Širokog Brijega, a nakon što su na Grbavici saznali da će na Pecari da zabrane ulazak kamerama, za isti potez odlučili su se i čelnici Želje.

Ubrzo su iz Sarajeva, Širokog Brijega i državne BHT 1 demantovane ove informacije.

"Ne znam kakve informacije kruže, ali mogu vam reći da postoji velika mogućnost da prenosimo oba polufinalna susreta Kupa BiH",
rekao je urednik sportskog programa BHT1 Belmin Karamehmedović.

Generalni sekretar tima s Pecare Josip Bevanda, potvrdio je da su pregovori u toku i odbacio tvrdnje da je Široki Brijeg smetnja u realizaciji prenosa.

"Pregovori oko prenosa su u toku. Široki Brijeg je uvijek u korist fudbala imao dobru saradnju sa državnom televizijom. Nikada nismo pravili probleme i nadam se da će tako biti i ovaj put. Uvjeren sam da ćemo se sve dogovoriti sa Karamehmedovićem", istakao je Bevanda.

I tim menadžer Želje Rusmir Cviko tvrdi da sarajevski klub neće praviti nikakve probleme ako Široki Brijeg dogovori prenos sa BHT1.

"Mi smo raspoloženi za prenos ako se Široki Brijeg dogovori sa državnom televizijom. Smatramo da je u interesu fudbala da se polufinala prenose",
izjavio je Cviko.


(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC