• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanojević: Uvijek ćemo igrati na gol više!

Partizan daleko, daleko najefikasniji tim u Srbiji. Crno-bijeli su oduvijek gajili ofanzivni stil igre. Ni Stanojević nema namjeru da od toga odstupi.

 Stanojević: Uvijek ćemo igrati na gol više! Izvor: MONDO

Partizan gura po planu u Jelen Superligi. Protiv Hajduka u Kuli, ostvario je desetu uzastopnu pobjedu, ujedno osmu sa više od tri postignuta kola.

Vladimir Vermezović imao je niz od 13 vezanih pobjeda, Slaviša Jokanović 11...Da li će ih Stanojević stići i prestići?

"Uopšte se ne bavim statistikom na taj način, a šta bi mi sve te cifre značile ako, ne daj Bože, izgubimo sljedeći meč protiv OFK Beograda? Moj stav je da je sadašnjost daleka prošlost! Ipak, kad malo bolje pogledam, nije lako ni u ligi kakva je, pobjeđivati u serijama.Više se radujem činjenici da smo dosta efikasni (2,8 gola po meču) i da publika uživa u takvom fudbalu. Za golove su zaduženi ne samo napadači, već i svi ostali u timu, pa je tako u vrhu liste i Raća Petrović, koji po opisu radnog mjesta nije zadužen za golove", primijetio je Stanojević.

Na posljednjih osam mečeva Partizan je dao 31 gol. Odličan učinak, čak i u ovakvoj ligi kakva je srpska.

"To je posljedica ofanzive koju forsiramo, a ja sam pristalica takvog načina igre, po cijenu riskiranja i ostavljanja dosta praznog prostora za kontre protivnika, jer želim uvijek da igramo na gol više. To volim ja, to vole igrači, a najviše naši navijači", filozofija je trenera crno-bijelih.

Zanimljivo je da je Radosav "Raća" Petrović, drugi na listi strijelaca srpskog prvenstva sa osam golova, jedan manje od vodećeg Ivice Ilieva. Dakle, obojica iz Partizana.

Stanojević Petrovića zove "Štraus sa Uba".

"Sve je ispalo dobro i onako kako smo priželjkivali. Možda sada sa ove distance izgleda da smo ove pobjede lako ostvarili, posebno u prva dva proljećna kola, ali ja mislim da su nam to bila i dva najteža gostovanja, pa u tom kontekstu gledano, mnogo nam znače. Posebno, kada se imaju u vidu izuzetno teški tereni, koji ne pogoduju našoj igri, a u subotu konačno izlazimo na naš teren, pred naše navijače i svi to željno iščekujemo. Uželjeli smo se našeg bunjišta", kaže 22-godišnji reprezentativac.

U subotu Partizan dočekuje OFK Beograd, ali negdje, u "malom mozgu", priznaju crno-bijeli da imaju i Crvenu zvezdu i prvi polufinalni duel u Kupu Srbije.

"Skoncentrisani smo na svaki prvi meč, a to je OFK u ovom slučaju, ali bih slagao ako kažem da ih nemamo projektovane negde u sivoj masi. Ali samo onako iz prikrajka, jer mi vrlo dobro znamo da ako želiš da budeš prvi, prema svakom protivniku moraš pristupati podjednako i gledati samo svaki sljedeći meč. Za derbi ima vremena...", kaže Petrović.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC