• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IO FS BiH: Pomaka nema ni za milimetar?

U toku je sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, na kojoj je glavna tema statut bh. kuće fudbala.

 IO FS BiH: Pomaka nema ni za milimetar? Izvor: MONDO

Sjednici prisusustvuje 14 od 15 delegata, a prva je na red došla rasprava o spornim kantonalnim savezima (Travnik, Mostar, Sarajevo), a nakon toga počelo se raspravljati o "ključnom" problemu.

Međutim, iako rasprava o prijedlozima UEFA i FIFA traje već više od tri sata, Sportsport.ba piše da nije postignut "ni milimetar" napretka, te da je više nego vjerovatno kako se u petak neće donijeti nijedna bitnija odluka.

Članovi Izvršnog odbora FS BiH i dalje su kilometrima podijeljeni u stavovima prema zahtjevima međunarodnih fudbalskih organizacija i male su šanse da bilo kakav dogovor bude postignut.

U slučaju da se ove tvrdnje i obistine, na predstojećeoj Skupštini FS BiH neće se prihvatiti statut, a to će automatski značiti suspenziju koja sa sobom nosi nesagledive posljedice po domaći fudbal.

Na sjednici, iako je bilo najavljeno, neće se raspravljati o selektorima reprezentacija Bosne i Hercegovine, a trenutno je u toku rasprava o tužbi agencije Kentaro, koja od FS BiH zahtijeva višemilionsku odštetu zbog kršenja ugovora.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC