• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prosinečki: Ne mijenjam ništa, pa ni za derbi!

"Ma, neka znaju kako ćemo igrati... Neću ništa mijenjati", podvlači trener Crvene zvezde Robert Prosinečki pred put u Jagodinu.

 Prosinečki: Ne mijenjam ništa, pa ni za derbi! Izvor: MONDO

Vrijeme je za prvo gostovanje ovog proljeća.

Poslije dvije uvodne utakmice u svojoj tvrđavi, koje su uz manje-više muke riješili u svoju korist, fudbaleri Crvene zvezde i novi trener Robert Prosinečki osjetiće neugodnosti borbe na gostujućem terenu u subotu, od 13 časova, kada budu istrčali na dobro očuvan teren u Jagodini.

Jagodinci su još u četvrtak poručili da će ih ime i veličina protivnika inspirisati i da su svjesni da će Crvena zvezda tražiti inicijativu i posjed lopte, ali da žele da uzvrate upravo tako.

U petak, na konferenciji za medije pred utakmicu 18. kola Superlige Srbije, Prosinečki je za početak bio zadovoljan što su Jagodinci ove zime dobro očuvali svoj teren, jer je vidio da je u utakmici Jagodina - Vojvodina (1:2) bilo sasvim pristojnih uslova za igru.

A, kada je teren OK, onda i Crvena zvezda ima uslove da igra onako kako Žuti to želi. Napadački, kratkim pasovima, pred golom protivnika...

Po od ranije ustaljenoj praksi, Prosinečki je izdiktirao startnih 11 za treću zvaničnu utakmicu od dolaska na klupu crveno-bijelih i iznenadio mnoge. U odnosu na duele sa Smederevom (1:0) i Inđijom (3:1) u Beogradu, Robi je napravio sedam izmjena, što zbog povreda, što suspenzija, ali i činjenice da neke fudbalere želi da odmori za derbi s Partizanom u srijedu, da su se neki igrači u međuvremenu nametnuli, a da drugi opet nisu ispunili očekivanja.

Sastav će se promijeniti, ali ne i pristup igri. Prosinečki nema "Plan B" i ne brine ga što rivali već mogu da očekuju kako će Crvena zvezda igrati...

"Ma, neka znaju kako ćemo igrati, pa ja i volim da igramo tako, kratkim pasovima, napadački... Neću ništa mijenjati za utakmicu sa Jagodinom i evo već mogu da vam kažem da neću ništa mijenjati ni za derbi s Partizanom!", podvukao je Prosinečki i dodao:

"Mi ćemo nastaviti da gajimo napadački stil, a vjerujem da će vremenom igrači sve bolje i bolje prihvatati ono što se od njih traži. Za sada, to djeluje dosta dobro, s tim da nam nedostaje taj završni pas. To je problem, ostalo je u redu..."

Prosinečki se osvrnuo i na dvije boljke u odbrani, a uočio je dvije.

"Mi imamo problem kada se stvori preveliki prostor između odbrambene linije i veznog reda, kada naši stoperi ne izađu dovoljno visoko. To se dogodilo nekoliko puta protiv Inđije i to ćemo morati da promijenimo. Uz to, imamo Adija koji voli da dribla... Ne znam šta će mu to? Ja volim ponekad kada igrač ima samopouzdanja, ali ne svaki put. U nekoliko navrata, uveo nas je u problem, a kada to radi dođe i povreda", opomenuo je Prosinečki inače sjajnog defanzivca da mora da bude ozbiljniji u igri, a istu boljku kod njega primjetio je još tokom priprema u Antaliji.

"AH, TI PREKIDI..."

Kao drugi, gorući problem, Prosinečki je naveo prekide.

"Naš najveći problem je igra poslije prekida. Tako je bilo u Turskoj, tako je bilo u Trebinju, tako je bilo protiv Inđije", podsjetio je Prosinečki da su Inđijci poslije kornera postigli gol za 2:1.

"Moramo da radimo na tome i taj segment me najviše brine", dodao je Robi, koji kaže da je Jagodina dobar i organizovan tim, koji je jesenas dobro namučio Crvenu zvezdu u Beogradu (2:1), ali ističe da on prevashodno razmišlja o tome kako će njegovi igrači ući u utakmicu.

Priznaje da svi, pa i on, razmišljaju o narednoj srijedi i duelu sa Partizanom u polufinalu Kupa, ali podvlači da motiv protiv Jagodinaca ne smije da bude upitan.

"Vjerujem da će moji igrači istrčati motivisani i da će dobro trčati, da će biti odgovorni. Nije više hladno, biće dobar ambijent, teren je u dobrom stanju, putovaće mnogo naših navijača tamo... Šta je više potrebno?", pita Prosinečki.

Robi vjeruje da će pobjeda u Jagodini donijeti pozitivnu atmosferu pred derbi i da će onda svi jedva čekati da ta utakmica počne.

"Nadam se da ćemo uzeti tri boda i da ćemo biti mirni pred duel s Partizanom. Ako bude tako, znam da ćemo svi jedva čekati da derbi počne".

Prosinečki je svjestan Partizanove serije od deset pobjeda, u kojima su crno-bijeli osam puta postigli tri i više golova, ali kaže da ga to ne plaši.

"Čestitam...", slegao je Prosinečki ramenima na podatak o impresivnoj seriji rezultata lidera na tabeli, koji je zadržao pet bodova prednosti nad njegovom ekipom pobjedama od 3:1 i 4:0.

"Napravili su dobre rezultate, igraju impresivno, dugo su zajedno, doveli su Princa i Adijaha, uz to imaju iskusne igrače koji su dugo igrali u Evropi... Sve je to tačno, ali ja se ne bojim. Kada dođe utakmica, znam da će moja ekipa biti super motivisana i nadam se da će igrači biti pravi za duel s Partizanom. Pitajte i njih, svi će vam reći da jedva čekaju taj duel", dodao je Prosinečki, koji je u karijeri mnogo puta igrao sa crno-bijelima i koji zna šta ekipu očekuje u Humskoj.

"Vjerujem da neće biti 'black out' kod mojih igrača, već da će biti spremni, motivisani, da će ih nositi pun stadion...", optimista je Prosinečki.

(N. Janković - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC