• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER BiH: Vrapčići, tvrdo ili meko "Ć" za Borac?

Banjalučani dolaze na noge preporođenom Veležu, koga s klupe predvodi bivši trener Borca Milomir Odović.

 PREMIJER BiH: Vrapčići, tvrdo ili meko "Ć" za Borac? Izvor: MONDO

"Rođeni" su dolaskom Odovića upisali dvije pobjede ovog proljeća (nad Zrinjskim i Budućnosti), kao što je svih šest bodova osvojio i tim Vlade Jagodića (protiv Širokog Brijega i Drine).

Nekada rivali u periodu bivše Jugoslavije, nastaviće bitku u 18. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine, s tom razlikom što se Velež bori za opstanak a Borac za prvu titulu u istoriji kluba.

Šef struke Banjalučana podvukao je da u Vrapčiće vodi ekipu da ne izgubi, ali da će učiniti sve da njegovi puleni osvoje nova tri boda.

"Velež je upisao dvije pobjede na početku drugog dijela prvenstva i to govori da je napravio pomak u igri. Mi ćemo igrati našu igru i želimo da postignemo gol više od protivnika. U ovom meču nam nije imperativ osvajanje tri boda, ali je sigurno da postoji želja kod svakog igrača Borca", izjavio je Jagodić.

Njegov kolega s klupe Veleža vjeruje da će njegov tim pronaći način da zaustavi Borac.

"Ako ih ne pritisnemo, neugodni su iz kontranapada. Najopasniji su Branislav Krunić i Darko Maletić. Ali, vjerujem u svoje igrače. Uspjeli smo u protekle dvije utakmice da sačuvamo netaknutu mrežu, siguran sam da će tako biti i u subotu", rekao je Odović.

Optimisti su dakle i jedni i drugi, ali pravu informaciju saznaćemo nakon meča, koji je na programu u subotu na stadionu u Vrapčićima s početkom u 15 časova.

Borac ima velikih sedam bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Željezničar, koji će u subotu ugostiti ekipu Travnika.

Obzirom da su "veziri" na četvrtoj poziciji, meč na Grbavici bi mogao biti okarakterisan kao derbi kola, posebno jer su Travničani pobijedili Želju u jesenjem dijelu sezone (2:1).

"Plasman Travnika treba izvući iz kontesta, jer je pet šest ekipa u rasponu od tri boda, a uz to imaju utakmicu više na domaćem trenu. Međutim, daleko od toga da su loša ekipa. Definitivno su pokazali da postaju sve čvršći i ozbiljniji. To je plod kontinuiranog rada u ekipi koju predvodi iskusni trener Nedžad Selimović", nahvalio je trener Želje Amar Osim sljedećeg rivala.

Njihov gradski rival Sarajevo će u drugom derbiju biti gost Slobode u Tuzli, a šefa struke bordo tima Mirzu Varešanovića najviše raduje činjenica da će imati na raspolaganju sve igrače.

"Kompletni smo i spremni. Idemo na pobjedu, jer ukoliko želimo da ostanemo u trci za Borcem i Željom moramo donositi bodove sa strane. Pružićemo maksimum kako bi se već sa ‘Tušnja’ vratili sa pozitivnim rezultatom", rekao je šef struke Sarajeva.

PAROVI 18. KOLA

ČELIK - BUDUĆNOST
SLOBODA - SARAJEVO
DRINA - RUDAR
VELEŽ - BORAC
LEOTAR - ZVIJEZDA
ŽELJEZNIČAR - TRAVNIK
SLAVIJA - ZRINJSKI
ŠIROKI BRIJEG - OLIMPIK


TABELA


1. BORAC 39
2. ŽELJEZNIČAR 32
3. SARAJEVO 31
4. TRAVNIK 26
5. ŠIROKI BRIJEG 25
6. RUDAR 25
7. SLOBODA 24
8. OLIMPIK 24
9. ČELIK 22
10. SLAVIJA 22
11. ZVIJEZDA 21
12. LEOTAR 21
13. ZRINJSKI 19
14. VELEŽ 19
15. BUDUĆNOST 17
16. DRINA 17

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC