• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

INĐIJA: Ovo je neregularno!

Nije prošlo mnogo od odluke Zajednice da prihvati zahtjev Hajduka za odlaganje duela sa Inđijom, a stigla je ljutita reakcija iz Srema.

 INĐIJA: Ovo je neregularno! Izvor: MONDO

Klub iz Kule kao razloge za odlaganje naveo je to što je devet igrača bolesno i povrijeđeno, kao i trener Dragoljub Bekvalac, što su čelnici takmičenja prihvatili. Ali, ova odluka naišla je na osudu među čelnicima zeleno-bijelih.

Iz Inđije su poslali zvanično saopštenje u kojem navode da odlaganje utakmice sa Hajdukom dovodi u pitanje regularnost Superlige. Prenosimo saopštenje u cjelosti:

"Povodom odluke Komesara za takmičenje zajednice fudbalskih klubova Jelen Super lige Srbije da se prvenstvena utakmica 18. kola između FK Inđija - FK Hajduk (Kula) zbog navodne bolesti igrača i trenera fudbalskog kluba Hajduk odloži za 16. mart 2011. godine Upravni odbor fudbalskog kluba Inđija je na hitnoj sjednici održanoj danas (11. marta 2011. godine) donio sljedeće zaključke:

Donošenjem odluke o odlaganju utakmice između FK Inđija i FK Hajduk iz Kule, u ovom momentu se regularnost takmičenja dovodi u pitanje.

Smatramo da se pravljenjem ovakvih i sličnih ustupaka FK Hajduk, koji je više godina unazad privilegovan u odnosu na druge klubove u ligi, u značajnoj mjeri narušava regularnost daljeg toka prvenstva.

FK Inđija je u proteklih sedam dana odigrao utakmice sa našim najvećim klubovima FK Partizan i FK Crvena Zvezda, i pored toga što smo u svojim redovima imali nekoliko povrijeđenih i bolesnih igrača nije nam palo na pamet da zatražimo odlaganje pomenutih utakmica već smo ekipu sastavljali od igrača koji su nam u datom momentu bili na raspolaganju.

Napominjemo da svaki Fudbalski klub u saveznom rangu takmičenja ima licenciranih 25 igrača što je sasvim dovoljno za odigravanje utakmica i u situacijama kada je nekoliko fudbalera bolesno.

Simptomatično je i to da su isti igrači fudbalskog kluba Hajduk iz Kule bili ''bolesni'' i u srijedu 09. marta kada je FK Hajduk odigrao utakmicu protiv FK Partizan, ali za tu utakmicu nije traženo odlaganje već je regularno odigrana, što samo potvrđuje naše sumnje u regularnost odluke o odlaganju.

Uvidom u Lekarski izvještaj Službe hitne medicinske pomoći u Kuli, naše sumnje u regularnost su još više pojačane.

U pomenutom izvještaju koji je pun kontradiktornosti, izvjesni dr Vasović Velibor, navodi da se pet fudbalera FK Hajduk javilo u službu hitne medicinske pomoći 07. marta, te da im je odredio terapiju mirovanja pet dana. Nakon toga se sa istim simptomima 08. marta, javlja trener Bekvalac, a pomoćni trener i još četiri igrača 10. marta, te svima zajedno određuje terapiju i poštedu od trenažnog procesa u dužini od desetak dana.

Sada se s pravom pitamo koliko dugo treba da miruju fudbaleri i treneri FK Hajduka iz Kule? Pet, deset ili 15 dana? Da li to znači da će FK Hajduk moći da traži još jedno odlaganje, pošto je odlukom Komesara za takmičenje određen novi termin odigravanja, srijeda, 16. mart, a pomenutim fudbalerima i trenerima prepisana terapija ističe nekoliko dana poslije tog datuma?

Zbog svega navedenog od nadležnih organa Zajednice fudbalskih klubova Jelen super lige Srbije i Fudbalskog saveza Srbije zahtevamo da promijeni svoju odluku i utakmicu zakaže za ranije predviđen termin u subotu, 12. marta u 14.30.

U protivnom Upravni odbor FK Inđija će Zajednici fudbalskih klubova Jelen super lige Srbije i Fudbalskom savezu Srbije dostaviti odluku da ne želi da odigra utakmicu u bilo kom drugom terminu osim u terminu koji je ranije utvrđen kalendarom takmičenja", potpisao je predsjednik Upravnog odbora FK Inđija Slavko Puvača.

(MONDO, foto: fkindjija.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC