• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: Poldijeva rampa Hanoveru

Trećeplasirani tim lige gostovao u Kelnu i nije uspio da nastavi seriju podviga - 4:0 za "jarčeve", strijelci Peti, Lukas Podolski i Milivoje Novaković (dva).

 BUNDES: Poldijeva rampa Hanoveru Izvor: MONDO

Poslije 13 bodova osvojenih u prethodnih pet kola, uključujući trijumf nad Bajernom, Hanover je novom pobjedom mogao da pretekne Bajer Leverkuzen i izbije na drugo mjesto.

Međutim, Keln je na Rajn Energi stadionu izuzetno tvrd orah u drugom dijelu sezone. Srušio je Verder, Bajern, Majnc, Frajburg, a sada i Hanover - 4:0 (1:0).

Kao i prošle sezone, kada ih je iz zone ispadanja čupao Zoran Tošić, "jarčevi" igraju kao preporođeni poslije predaha u decembru i januaru.

Oba tima imala su svoje šanse u prvih pola sata, a put do mreže prvi je pronašao Peti. Portugalski veteran snažno i precizno je izveo slobodan udarac sa 20 metara, tako da je lopta prošla pored živog zida i kao metak se zarila u donji lijevi ugao - 1:0.

Lukas Podolski, nad kojim je načinjen prekršaj kod prvog gola, u nastavku je igrao pravu simultanku sa odbranom gostiju.

Golman Florijan Fromlovic u 56. minutu ga je čudesnom paradom spriječio da povisi na 2:0, ali je četiri minuta kasnije bio nemoćan, kada je Podolski izbjegao ofsajd zamku, zaobišao ga i rutinski pogodio mrežu.

To nije bio kraj. Igrao se 78. minut, kada je popularni Poldi pronašao samog u petercu Milivoja Novakovića i onda, pri vođstvu od 3:0, uz ovacije napustio teren. Umjesto da Hanover stigne do počasnog pogotka, Novaković je u poslednjim sekundama glavom postavio konačan rezultat, na centaršut Adila Čihija.

PAROVI 26. KOLA:

subota (15.30)

Hofenhajm - Borusija Dortmund
Bajern - Hamburg
Kajzerslautern - Frajburg
Šalke - Ajntraht
Volfsburg - Nirnberg
Verder - Borusija Menhengladbah (18.30)

nedjelja

Majnc - Bajer
Sent Pauli - Štutgart

TABELA: Borusija D. 61, Bajer 49, Hanover (+1) 47, Majnc 43, Bajern 42, Nirnberg 39, Hamburg 37, Frajburg 37, Hofenhajm 33, Keln (+1) 32, Šalke 30, Ajntraht 28, Sent Pauli 28, Verder 28, Volfsburg 26, Štutgart 25, Kajzerslautern 25, Borusija M. 22.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC