• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Pobjeda Zvezde i poruka Partizanu

Crvena zvezda sigurna u Jagodini. Pobjeda od 2:0, uz dvije prečke i "mali milion" šansi, pred Kup derbi u srijedu sa Partizanom.

 JSL: Pobjeda Zvezde i poruka Partizanu Izvor: MONDO

I igra i golovi i jasna poruka "vječitom rivalu".

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su najbolji meč ove sezone, kao gosti pobijedili Jagodinu rezultatom 2:0 u duelu 18. kola Jelen Superlige Srbije i poslali jasnu poruku Partizanu da u srijedu, u Humsku, stiže neka nova Crvena zvezda, koja zna šta hoće.

Četvrti put crveno-bijeli su u igri za bodove gostovali u Jagodini i četvrti put ubjedljivo pobijedili, pa sada u tom gradu imaju gol razliku 2:14. Sa tri boda, bar na neko vrijeme, ekipa Roberta Prosinečkog približila se lideru Partizanu na dva boda zaostatka.

Sada su na potezu crno-bijeli, koji od 15 časova na svom terenu igraju protiv OFK Beograda.

Crveno-bijeli su mogli da budu i precizniji u završnici, ali bila bi nepravda zapostaviti bravurozne intervencije golmana Marka Šimića, koji je zaustavljao udarce Evandra Goebela, Andrije Kaluđerovića i Milana Vilotića iz neposredne blizine, a vrhunac je bio odbranjen penal Kaluđeroviću.

Šimić je "bio na lopti" i kada je Pavle Ninkov poslao "drop kik" sa 20 metara, koji je okrznuo prečku sa gornje strane u 40. minutu.

Ipak Hrvat, nije mogao da odbrani sve, pa su Aleksandar Jevtić u 14. i Evandro Goebel u posljednjim sekundama donijeli Zvezdi zasluženu prednost.

Gosti su totalnu dominaciju krunisali pogotkom Jevtića, koji je iskoristio uspavanost čuvara da lobuje istrčalog Šimića, poslije vješto izvedenog slobodnog udarca Evandra. Brazilski "vezista" povisio je na 2:0 pošto je neometan stigao do ivice kaznenog prostora, a onda malo iskosa sa desne strane poslao topovski, ali lelujav udarac u "krov" mreže!

Šut pravo sa Kopakabane... Šimić je paradom samo uljepšao golčinu Zvezdine "desetke".

Zvezda je 2:0 mogla da ima već u 24. minutu, ali je tada Kaluđerović nepotrebno navukao gnjev trenera Roberta Prosinečkog. Centarfor nije poslušao naredbu trenera da jedanaesterce izvodi Kadu Mendeš već je odlučio da on šutira, a kao što to obično biva, Šimić mu je zaustavio udarac paradom u desno.

U želji da postigne prvi gol na zvaničnoj utakmici od posljednjeg kola jesenjeg dijela prvenstva i meča sa Vojvodinom (2:2), Kaluđerović je napravio samo drugi maler za kratko vrijeme - dva minuta ranije zatresao je prečku.

Sudija iz Subotice Srđan Kaurin potpuno je opravdano dosudio penal za goste u pomenutom 24. minutu. Lopta je u šesnaestercu došla do Stevana Reljića, kojeg je laktom u glavu pogodio štoper Jagodine Aleksandar Vasiljević. Kaurin nije imao dileme - bio je to čist penal, ali je mnogo važnije bilo to što je mladi bek ostao da leži, krvav i bez svijesti...

Na sreću, Reljić se ubrzo pridigao, ali nije mogao da nastavi utakmicu, pa ga je zamijenio Pavle Ninkov. On je zauzeo mjesto na desnom boku, a na poziciju lijevog beka prešao je Nikola Mikić.

Jagodina je tek poslije odbranjenog penala uspjela da "ljudski" pređe centar i iz jednog od dva opasna napada mogla da izjednači. U 35. minutu je sa lijevog krila centrirao Josip Projić, a Vladimir Đilas sa samo četiri metra glavom tukao u golmana Bobana Bajkovića, koji je prvi put ove sezone stao među stative umjesto Saše Stamenkovića.

Cetinjanin se refleksno pomjerio u lijevu stranu i imao sreću da ga lopta pogodi u rame i odbije se u polje... Bila je i ostala to jedina prava šansa za Jagodince, koji nisu mogli da računaju na ponajboljeg igrača i bivšeg asa Crvene zvezde Pericu Ognjenovića.

Već sredinom drugog poluvremena moglo je da se primjeti da su crveno-bijeli za klasu bolje fizički pripremljeni od Jagodinaca, koje trener Miljojko Gošić očigledno nije pripremio za tri utakmice u sedam dana. "Ćurani" su do prvog kornera na utakmici došli u 72. minutu, kada je Ognjen Koroman, iako u trenerci, dobio žuti karton.

Sudija je opomenuo Zvezdinog rezervistu što prilikom zagrijavanja nije otrčao do klupe za rezerve oko terena, već je prepriječio put i prešao preko terena, pa je tako Koroman imao žuti karton i prije nego što je u 78. minutu zamijenio Kaluđerovića. U to vrijeme, pored aut-linije, ljekarski tim Beograđana ukazivao je pomoć najmlađem prvotimcu Srđanu Mijailoviću, koji je dobio neugodan udarac u stopalo.

Sedamnaestogodišnji "Mićko" zabilježio je prvi start u crveno-bijelom dresu, a u klubu se nadaju da povreda neće ostaviti ozbiljnije posljedice, nakon što su se pred derbi povredila dvojica stopera Li Adi i Uroš Ćosić. Prvi je povredu zaradio u srijedu protiv Inđije, a drugi u petak na posljednjem treningu pred meč sa Jagodinom, pa nije zaigrao, iako je bio najavljen kao starter.

Stadion u Jagodini, koji je kapaciteta 15.000 mjesta, bio je ispunjen skoro do posljednjeg mesta, a ponovo su bučnu podršku od prvog minuta imali igrači Crvene zvezde. Nekoliko hiljada Delija i na gostovanju bodrilo je svoje ljubimce, a početkom drugog poluvremena tribina sa tifozima crveno-bijelih bila je ukrašena kao kada se igra u Ljutice Bogdana.

JAGODINA: Šimić - Nastić (od 76. Dragićević), Projić, Ilić, Vasiljević - Stojkov, Beljić, Vusljanin, Đorđević (od 70. Jovanović) - Đenić (od 62. Stojanović), Đilas.

CRVENA ZVEZDA: Bajković - Mikić, Vilotić, Tošić, Reljić (od 25. Ninkov) - Mijailović, Kadu, Evandro (od 62. Lazović) - Jevtić, Vešović - Kaluđerović (od 78. Koroman).

(MONDO, foto: crvenazvezdafk.com - arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC