• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Drama u Humskoj, Partizan pobijedio!

Partizan je, ipak, pobijedio OFK Beograd golom Smiljanića u 89. minutu - 2:1. Gosti izjednačili tri minuta ranije...

 JSL: Drama u Humskoj, Partizan pobijedio! Izvor: MONDO

Partizan i OFK Beograd odigrali su utakmicu za pamćenje u 18. kolu Jelen Superlige Srbije. Na kraju, pobijedio je tim koji je napadao od starta, ali je doveo sebe u situaciju da pognute glave napusti stadion na kojem se okupilo 12.000 navijača.

U 112. prvenstvenom derbiju dva tima, crno-bijeli su 62. put pobijedili rivala sa Karaburme: Partizan - OFK Beograd 2:1 (0:0).

Ova utakmica najlakše i najtačnije može se opisati prostim navođenjem minuta u kojima su "padali" golovi: 56. minut - 1:0 (Prins Tejgo), 86. minut - 1:1 (Milan Rodić), 89. minut - 2:1 (Milan Smiljanić)...

Lider je napadao od starta, Tejgo je ulazio iz šanse u šansu i svaki put bi u još većeg heroja promovisao golmana gostiju Bojana Šaranova. Ipak, Tejgo je u 56. minutu konačno nadmudrio suparničkog golmana i to glavom, poslije centaršuta Saše Ilića.

Nedugo zatim, Šaranov je drugi put bio bolji od Tejga u situaciji "1 na 1", pa je izjednačenje valjda bilo logično, po nekim nepisanim fudbalskim pravilima.

Nakon što je golman Partizana Vladimir Stojković odbranio nemoguće, zbog čega je zanijemio i majstor Veseljko Trivunović, uslijedio je korner i izjednačenje. Rodić je poslije gužve bio najspretniji i poslao je loptu iza leđa Stojkovića - 1:1.

Partizan je imao četiri minuta i nadoknadu vremena da uradi nešto. I uradio je...

Taman kada su svi pomislili da će trka za titulom prvaka biti nastavljena sa smanjenom prednosti Partizana nad Crvenom zvezdom na tri boda, uslijedila je "bomba" Milana Smiljanića sa 20 metara minut prije kraja utakmice - 2:1 i erupcija oduševljenja u Humskoj!

Partizan je ponovo na "plus 5".

Lider je, uz mnogo muke i sreće, stigao do 11. uzastopne pobjede u Superligi, a Šaranov je postao tek drugi golman u toj paklenoj seriji, koji je megdan sa crno-bijelima napustio sa manje od tri gola u mrežu. Prvi još od "vječitog derbija" jesenas, kada su crno-bijeli nadigrali crveno-bijele sa 1:0.

Računajući i duel sa OFK Beogradom, Partizan je na 11 duela postigao 39 golova.

"Parni valjak" je od prvog minuta krenuo ka Šaranovu u namjeri da zabilježi 34. pobjedu nad rivalom u Humskoj ulici i da se vrati na pet bodova prednosti nad Crvenom zvezdom. Svega je bilo u prvom poluvremenu na polovini gostiju, ali ne i golova.

Šampion bio je dominantan do 25. minuta, kada je roviti Zvonimir Vukić pokazao treneru Aleksandru Stanojeviću da ipak ne može da izdrži, pa je zamijenjen Nemanjom Tomićem. Do tada, Tejgo je poslije duplog pasa sa Ivicom Ilievim već bio oči u oči sa Šaranovim i bio zaustavljen...

Partizan je bio opasan i poslije prekida, kada su prilike propuštali stoperi Mladen Krstajić i Stefan Savić dva puta. Kada te šanse nisu iskoristili, Stanojevićevi momci malo su pali u igri i bilo im je potrebno dobrih 15 minuta da ponovo zaprijete.

Kada se OFK Beograd oslobodio pritiska, stigle su i prve gužve pred golom Vladimira Stojkovića. Prije toga, u 12. minutu, Miloš Krstić zagrijao je dlanove golmana crno-bijelih, a najbolju šansu "romantičari" imali su pred kraj prvog dijela igre, kada je pogriješio Džozef Kizito, a Milan Rodić šutirao preko gola.

U posljednjih pet minuta poluvremena, bura. Partizan je imao tri šanse, a OFK Beograd jednu da stigne do vođstva.

Prvo je Babović nakon centaršuta Tomića, polu-makazicama šutirao pored gola, a zatim je još dvije prilike imao Tejgo.

Strijelac tri gola za crno-bijele ovog proljeća je takođe pokušao makazicama poslije centaršuta Aleksandra Miljkovića, dok je drugu priliku imao samo minut kasnije, kada je sjajnu dugačku loptu Krstajića prihvatio grudima u kaznenom prostoru gostiju, ali prije nego što je stigao da uputi udarac, Šaranov je na vrijeme napustio gol i spriječio napadača Partizana da dovede svoju ekipu prednost.

Na drugoj strani, Krstić je pokušao glavom, ali je Stojković ponovo bio bolji.



Tejgo tri utakmice, četiri gola

U drugom poluvremenu, "mirna Bačka" do četvrtog gola Tejga u tri proljećne utakmice crno-bijelih. Čovjek koji se pravo niotkud stvorio u srpskom fudbalu, nastavio je da dominira Superligom.

Stefan Babović oduzeo je u 56. minutu loptu na sredini terena i potom solo prodorom stigao do nekih 18 metara od gola gostiju, odigrao na desno do Tejga, koji je isprva dao predug for i otišao isuviše iskosa, pa je jedina solucija bila centaršut.

Lopta je preletjela Ilieva, koji je bio na drugoj stativi, ali je sve pratio Saša Ilić. On je prihvatio loptu, pa uputio novi, bolji centaršut i to tako da je u čelo pogodio Tejga, koji je glavom pogodio donji lijevi ugao gola - 1:0!

Do tog trenutka, Šaranov je bio najveća prepreka vođstvu crno-bijelih, u više navrata zaustavljao je Tejga, ali nije mogao ništa da uradi kod gola. I poslije toga, ovaj golman bio je siguran, pa je i drugi put na utakmici zaustavio Tejga u situaciji "1 na 1".

Poslije te propuštene šanse napadača iz Gane, sluteći da bi kazna mogla da uslijedi, Stanojević je umjesto Ilieva uveo i drugog zadnjeg veznog, Mohameda "Meda" Kamaru, koji je ispred odbrane zaigrao u paru sa rezervistom Smiljanićem (zamijenio Radosava Petrovića).

Defanzivnija postava trebalo je da sačuva mršavih 1:0 u finišu, ali je na kraju morala da spašava stvar.

Trivunović je u 86. minutu uputio udarac u raklje Stojkovićevog gola, a čuvar mreže Partizana reagovao kao pravi majstor i, na čuđenje svih, uspio da preusmjeri loptu u korner. No, samo koji sekund kasnije, nije mogao ništa da uradi, na udarac Rodića - 1:1!

Partizan je iste sekunde krenuo u juriš, Šaranov je prvo zaustavio pokušaj Babovića, a onda...

Jednu odbijenu loptu iz šesnaesterca, na oko 20 metara od gola "sačekao" je "Lola" Smiljanić i onda nategao desnicu u donji desni ugao - 2:1! Kraj!

PARTIZAN: Stojković - Miljković, Krstajić, Savić, Kizito - Petrović (od 61. Smiljanić) - Ilić, Babović, Vukić (od 25. Tomić) - Iliev (od 70. Kamara), Tejgo.

OFK BEOGRAD: Šaranov - Petković, Nikolić, Kecojević, Rodić - Jelić, Saša Marković, Žeravica, Trivunović - Krstić, Simić.

(V. S. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC