• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRIMERA: Nema Ronalda?! Tu je Benzema

Karim Benzema nastavio svoju, samim tim i seriju Reala. Na Santjago Bernabeu "pao" Erkules - 2:0. Remi Almerije i Atletika.

 PRIMERA: Nema Ronalda?! Tu je Benzema Izvor: MONDO

Real Madrid je prišao na četiri boda Barseloni, koja će utakmicu 28. kola igrati u nedelju uveče u Sevilji. Nema sumnje da se "kraljevi" nadaju da šampion može da se "oklizne" na Sančez Pishuanu.

Igrači Žozea Murinja su uradili ono što je bilo do njih u subotu uveče. Upisali su "trojku" i sada mogu da se posvete pripremi za revanš osmine finala Lige šampiona - u srijedu im dolazi Lion (prvi meč 1:1).

Real je protiv Erkulesa igrao bez povrijeđenog Kristijana Ronalda, a najboljeg strijelca odmjenio je zahuktali Karim Benzema. Francuz je postigao oba gola, u 24. i 56. minutu - 2:0.

Tako je Benzema nastavio golgetersku seriju, jer je na trećoj utakmici zaredom u prvenstvu dao dva gola, od ukupno 12 koliko su postigli Madriđani. Prethodno, u La Korunji je "postio" kao i cijela ekipa, a prije toga je bio strijelac u Lionu i u pobjedi nad Levanteom.

Erkules je ostao u nezavidnoj poziciji, ispod crte za ispadanje pošto je doživio četvrti poraz u posljednjih pet utakmica. Gosti su u Madridu imali dvije prilike, odnosno četiri šuta u okvir gola, i to pri "minusu" od jednog gola, ali je golman Iker Kasiljas u svojoj 411. utakmici u Primeri bio nesavladiv.

Ne da se "jorgandžijama" da spoje dvije pobjede. Savladali su u prošlom kolu Viljareal (3:1) i puni samopouzdanja otputovali na gostovanje Almeriji. "Zgodnijeg" protivnika skoro da nisu mogli da požele.

Međutim, i domaćin je pokazao da ima samopouzdanja, vjerovatno stečenog trijumfom na strani protiv Erkulesa. Almerija je uspjela da dva puta anulira prednost Atletika i osvoji bod.

Kun Aguero je bio dvostruki strijelac za Madriđane, u 39. i 61. minutu, ali su Krusat i Goitom donijeli remi Almeriji.

Ivan Obradović nije učestvovao u ubjedljivoj pobjedi Saragose nad Valensijom. Domaćin je na La Romaredi već u prvom poluvremenu poveo 2:0, a u nastavku je duplirao prednost iz penala. Gosti su od 64. minuta igrali bez isključenog Stankevičiusa.

Parovi i rezultati 28. kola:


Almerija - Atletiko Madrid 2:2 (0:1)
/Krusat 49, Goitom 77 - Kun Aguero 39, 61/

Real Madrid - Erkules 2:0 (1:0)
/Benzema 24, 56/

Saragosa - Valensija 4:0 (2:0)
/Jarošik 5, Ander Erera 40, Gabo 65p, 75p/

Nedjelja:

Osasuna - Rasing Santander 17,00
Real Sosijedad - Malaga
Espanjol - Deportivo La Korunja
Levante - Majorka

Viljareal - Sporting Hihon 19,00

Sevilja - Barselona 21,00

Ponedjeljak:

Hetafe - Atletik Bilbao 21,00

TABELA: Barselona 74, Real Madrid /+1/ 70, Valensija /+1/ 54, Viljareal 50, Atletik Bilbao 41, Espanjol 40, Atletiko Madrid /+1/ 38, Sevilja 38, Real Sosijedad 35, Majorka 34, Hetafe 33, Levante 31, Deportivo La Korunja 31, Rasing Santander 30, Saragosa /+1/ 30, Osasuna 29, Sporting Hihon 28, Erkules /+1/ 26, Almerija /+1/ 25, Malaga 23.

(MONDO, foto Guliver/Getty images, AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC