• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Superliga u brojkama: Taman se ponadasmo...

Samo osam golova postignuto je u, doduše, nekompletnom 18. kolu Jelen Superlige Srbije. Jedan od najslabijih učinaka srpskih fudbalera ove sezone.

 Superliga u brojkama: Taman se ponadasmo... Izvor: MONDO

Drugi put ove sezone, srpski fudbaleri su dali samo osam golova za cijelo kolo. Istina, nije odigran meč Inđija - Hajduk (odložen za srijedu zbog bolesti fudbalera ekipe iz Kule), ali, s obzirom na to kako te dve ekipe igraju, odnosno na dosadašnju praksu, u tom meču možemo da očekujemo najviše gol, do dva...

Dakle, slika o 18. kolu, što se tiče efikasnosti neće biti dramatično ljepša. A krenulo je baš dobro. Po zaleđenim i blatnjavim terenima, u prvom kolu nastavka sezone postignuto je 19 golova, potom 17 u narednom kolu...

Od 14 ekipa koje su u subotu igrale utakmicu 18. kola JSL samo pet ekipa je dalo gol! To su Crvena zvezda protiv Jagodine, Spartak protiv Čukaričkog, Vojvodina protiv Javora, dok su Partizan i OFK Beograd odigrali zanimljivu i u finišu dramatičnu utakmicu, u kojoj su se mreže zatresle na obe strane.

Tri meča završena su rezultatom 0:0 (Sloboda - Rad, Metalac - Borac, BSK - Smederevo). Od pomenutih ekipa, samo Rad može da se "izvuče" iz ove negativne slike, jer su "građevinari" u Lučanima stvarali šanse i promašivali...Dakle, imali su želju da daju gol. Na ostalim utakmicama, tek sporadične prijetnje po gol rivala...

Smederevo je i 10. put ove sezone odigralo neriješeno, a čak sedmi put rezultatom 0:0! Drugi put su "oklopnici" na gostovanjima ove sezone zabilježili taj rezultat. Osim sada sa BSK'om, isto je bilo i u 4. kolu protiv Javora u Ivanjici.

Smederevci ovog proljeća još nisu dali gol (u prvom kolu su izgubili od Crvene zvezde 0:1, potom je sa Jagodinom i BSK-om bilo 0:0). Ali, Smederevo nije jedina ekipa koja se ovog proljeća nije radovala golu. Tu je, naravno, i Čukarički, koji još nema pobjedu u cijeloj sezoni, a gol-razlika ekipe sa Banovog brda u prva tri kola nastavka takmičenja je: 0-8!

Osim Smedereva i Čukaričkog, pobjedu u proljećnom dijelu sezone nije ostvarila ni Sloboda Sevojno - dva remija i poraz.

Partizan, Crvena zvezda i Vojvodina nastavljaju pobjednički niz. Tri vodeće ekipe šampionata ostvarili su nove trijumfe. Najteže je do tri boda stigao Partizan. Promašivali su crno-bijeli protiv OFK Beograda, a onda ih je u posljednjem minutu pogledala i sreća.

Ono što je, svakako, obilježilo meč u Humskoj, osim posjete (12.000 gledalaca), jeste i novi gol Prinsa Tejga! To je njegov četvrti u tri utakmice u dresu Partizana u prvenstvu Srbije! Momak je sa pravom zaslužio nadimak "TejgoL"!

Crvena zvezda je odličnom, agresivnom i napadačkom igrom u Jagodini lako došla do plijena. Pritom je pobjeda ekipe Roberta Prosinečkog (2:0) mogla da bude i ubjedljivija. Utakmicu je obilježio i povratak na teren Milana Vilotića poslije sedam mjeseci borbe sa teškom bolešću.

U utakmicama 18. kola JSL fudbaleri su bili disciplinovani - nije pokazan nijedan crveni karton.

Dosuđen je samo jedan penal - za Crvenu zvezdu, ali je Andrija Kaluđerović promašio. Tačnije, golman Marko Šimić ga je "pročitao".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC