• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanojević: Kup mi je bitan zbog Zvezde

"Da ne igramo sa Zvezdom, mnogo bi mi važnija bila utakmica sa Radom. Meni je kup sekundaran", smatra trener Partizana Aleksandar Stanojević.

 Stanojević: Kup mi je bitan zbog Zvezde Izvor: MONDO

Bliži se prvi od tri derbija ovog proljeća. Partizan i Zveezda u srijedu će u Humskoj odmjeriti snege u prvoj utakmici polufinala Kupa.

Oba kluba poslije maksimalnog učinka u proljećnom dijelu Superlige dočekuju derbi. Zvezda je pobijedila u Jagodini (2:0), dok je Partizan imao lijepu uvertiru pred svojim navijačima protiv OFK Beograda (1:2).

Sada se svi okreću Kupu...

U Partizanu su mirni pred duel sa Crvenom zvezdom, a i nema razloga da bude drugačije. Trener crno-bijelih Aleksandar Stanojević kaže da mu je Kup u ovom trenutku zanimljiv samo iz razloga što je protivnik "vječiti rival". Za "parni valjak" daleko veću težinu ima prvenstvo.

"Da ne igramo sa Zvezdom, mnogo bi mi važnija bila utakmica sa Radom. Meni je kup sekundaran. Ali, ime protivnika čini meč važnim, jer je to stvar prestiža", rekao je Stanojević i nastavio:

"Vidjeli ste da mi u prvenstvu, u svaku utakmicu, ulazimo sa najjačim snagama, sto odsto motivisani. Superliga je za nas ipak prioritet. Da ne igramo u Kupu sa Zvezdom bila bi druga priča", objasnio je Stanojević da je lov na četvrtu uzastopnu titulu glavni cilj Partizana ovog proljeća.

Stanojević je poslije meča sa OFK Beogradom prizano da je u 70. minutu utakmice napravio grešku kada je izveo napadača (Ilieva) i uveo zadnjeg veznog (Kamaru). Na pitanje novinara da li će protiv Zvezde igrati sa dva ili jednim napadačem, mladi stručnjak odgovorio je kao iz topa:

"Sa dva napadača sigurno! Samo da vidimo koja".

On smatra da sva četvorica napadača imaju podjednake šanse da se u srijedu od prvog minuta pojave na travnjaku stadiona Partizana.

"Iskreno da vam kažem, zadovoljan sam kako su igrali i Šćepović i Adija, tako da je sve otvoreno u špicu. Tu baš imam nedoumicu. Da li će na terenu biti dva zadnja vezna zavisi od toga da li će Vukić da igra. Više bih volio da igra. Nemamo šta da kalkulišemo, hoću da igramo otvoreno. Ako Vukić ne igra, onda postoje i druge varijante. Da igramo sa dva zadnja vezna ili sa jednim. Nema tu šta mnogo da se krije. Zvezdu poznajem i oni nas. Ne pokušavam ništa da sakrijem, jednostvano još uvijek ne znam", iskren je Stanojević.

Pred posljednji odigrani derbi Stanojević se trudio da sastavi tim sa što više igrača koji imaju pozitivan skor sa Zvezdom. Upitan da li će mu i ovaj put to biti zvezda vodilja, odgovorio je:

"Ne, ne može svaki put ista fora da prođe... Ha, ha, ha..." , našalio se Stanojević, a zatim se uozbiljio: "Uvijek gledam da u ekipi budu karakterno jaki momci. Ovaj tim je pokazao baš protiv OFK Beograda koliko je jak karakterno kada je mogao da se vrati poslije onakvog šoka. To će mi značiti, ali za ovaj derbi se neću rukovoditi samo time".

Pored Zvonimira Vukića, za koga Stanojević kaže da je realnije da ne igra protiv Zvezde, povreda muči još i Aleksandra Lazevskog, koji je u nedjelju odradio cijeli trening. Mladen Krstajić je poslije subotnjeg meča dobio nešto duži odmor.

"Kapitena nema na treningu jer je baš umoran. On je povrijeđen igrao i u Kuli i dali smo mu da odmori i da se oporavi. Nije mi se riskiralo na prethodnim utakmicama, morali smo da igramo u najjačem sastavu".

Koliko je za Zvezdu bitan Kup govori i činjenica da je Robert Prosinečki u Jagodini odmarao nekolicinu prvotimaca.

"Ne bih se bavio njima, neka se oni bave nama. Ponavljam, Kup nam je sekundaran, ali nam je sada bitan jer igramo sa Zvezdom. Stvar procjene je da li će trener da omara igrače, ja sam u ovom trenutku procijenio da moramo da uđemo sa najjačim snagama bez obzira skim igramo. Možda ćemo kada dođe trenutak i mi početi da odmaramo igrače. Inače, Jagodina, Banjica i Subotica su najteža gostovanja za nas ove sezone".

Pobeda protiv OFK Beograda zbog načina na koji je izvojevana ulila je dodatno samopuzdanje kod šampiona.

"Sada kada sam mirno uradio analizu utakmice sa 'romantičarima' mogu da kažem da sam zadovoljan. Drago mi je što smo na osnovu karaktera na kraju pobijedili. Mnogo smo prilika stvorili i to me posebno raduje. Sve šanse su plod izrađenih akcija. Po mojoj proceni imali smo pet situacija "1 na 1", međutim, Šaranov je bio izvanredan i fascinirao me je na koji način je branio", ističe Stanojević.

Po njegovom mišljenju o da je ostalo 1:1 to ne bi pokvarilo atmosferu u ekipi-

"Kod nas je uvijek pozitivna atmosfera. Bilo bi malo nezgodono da nismo pobijedili. Ne bih mogao ništa da zamjerim mojim igračima. Nisu oni bili nonšalantni u tim prilikama pa da imam razloga da budem ljut. I da nismo pobijedili ne bih bio nezadovoljan. Stvoriti OFK Beogradu, koji dosta dobro igra fudbal, toliko šansi je stvarno dobra stvar. Mi brzo dolazimo do protivničkog gola i to je zadovoljstvo. Naravno da je bolje sačekati derbi sa Zvezdom poslije 11 uzastopne pobjede, ali ne bi mogao ni jedan neriješen rezultat da nas poremeti. Za sada sve ide dobro i ne mislim da bi jedna utakmica mogla da naruši atmosferu pred derbi", zaključio je Stanojević.

(MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC