• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BiH: Olimpik osvojio Pecaru, pobjeda Slavije

Olimpik iz Sarajeva iznenadio Široki Brijeg i slavio rezultatom 3:1 na Pecari. Slavija u finišu došla do tri boda protiv Zrinjskog.

 BiH: Olimpik osvojio Pecaru, pobjeda Slavije Izvor: MONDO

Ljubitelji fudbala u BiH u nedjelju su imali razloga za zadovoljstvo. Čak devet golova viđeno je na dve utakmice kojima je kompletirano 18. kolo Premijer lige BiH uz jednu pobjedu domaćina i jednu gostiju.

Vrijedne bodove kojima se popeo na peto mjesto na tabeli osvojio je Olimpik iz Sarajeva na gostovanju u Širokom Brijegu slaviviši rezultatom 3:1. Junak pobjede bio je Almir Pliska koji je postigao prva dva pogotka za goste.

Olimpik prema prikazanoj igri nije djelovao baš kao gost. Igrači Olimpika gotovo čitav meč kontrolisali su igru, stvarali šanse i kao rezultat svega toga na kraju upisali tri boda.

Admir Raščić imao je odličnu priliku u prvom dijelu ali je u stopostotnoj prilici pogodio golmana domaćih Bandovića. Nešto kasnije uslijedio je novi duel ova dva igrača, Bandović je van šesnaesterca oborio Raščića, ali sudija Stankić mu je umjesto puta u svlačionicu pokazao žuti karton.

Mreže na Pecari mirovale su sve do 74. minuta kada je Pliska na asistenciju Raščića pogodio mrežu za vođstvo Omlimpika – 1:0. Radost gostiju je međutim samo četiri minute, pošto je Roskam nakon odbijene lopte poravnao na 1:1.

Široki je napadao ostavljajući prostora za kontranapade i to su gosti znali da kazne. Četiri minute prije kraja Pliska je sam istrčao kontranapad i lobovao Bandovića za novo vođstvo – 2:1. “Tačku na i” stavio je Kiso u trećoj minuti sudijska nadoknade.

Navijači Širokog tokom meča istakli su transparent “Brko odlazi” upućen treneru Ivi Ištuku koga smatraju krivcem za poraz.

"Navijači u pravu, nemam se pravo ljutiti. Utakmica protiv Olimpica bila je dosta živa i otvorena, a na kraju nismo dobili ništa. Slabo smo startali, ekipa je u šoku i predstoji nam teška borba u nastavku sezone“, bio je komentar Ištuka poslije utakmice.

Na drugoj strani, Mehmed Čala Janjoš imao je više nego dobar razlog za zadovoljstvo.

„Presrećan sam zbog pobjede. Odigrali smo fantastičnu utakmicu, stvorili bezbroj prilika i zaslužili smo tri boda“, rekao je Janjoš.

Slavija je upisala tri boda, ali moglo je bit ii drugačije. Ekipa iz Istočnog Sarajeva vodila je 2:0 protiv Zrinjskog, zatim sve to umalo da prokocka dopustivši gostima da izjednače, da bi sedam minuta prije kraja Popović ipak obezbijedio čitav plijen.

Slavija je povela u 27. minuti, golom Radovanovića sa bijele tačke, a do kraja prvog dijela Šešlija je povisio na 2:0.

Domaći fudbaleri opustili su se nakon ovog vođstva i to im se osvetilo u nastavku. Prvo je Lendrić smanjio sa 11 metara na 2:1, da bi u 72. minutu Stjepabović izjednačio na 2:2.

Šestu pobjedu zaredom na svom terenu Slaviji je donio Popović u 83. minuti, a ovim bodovima Sokolovi su vjerovatno prebrinuli brige oko opstanka u Premijer ligi.

Sa 25 osvojenih bodova Slavije je sada na 10. mjestu, dok je Zrinjski na 14. mjestu sa 19 bodova, donosno samo dva više od posljednjeplasirane Drine.

Rezultati 18. kola Premijer lige BiH

SLAVIJA – ZRINJSKI 3:2

/Radovanović 26 penal, Šešlija 45, Popović 85- Lendrić 52 penal, Stjepanović 72/

ŠIROKI BRIJEG – OLIMPIK 1:3

/Pliska 74, 86, Kiso 90+3 - Roskam 78/

Odigrano u subotu:

ČELIK - BUDUĆNOST 2:1 (0:0)
/Hasanović 64, Adilović 77 - Haskić 87/

SLOBODA - SARAJEVO 0:0

DRINA - RUDAR 0:1
/Kantar 90+3/

VELEŽ – BORAC 0:0

LEOTAR - ZVIJEZDA 3:0 (1:0)
/Vranešević 28, Bondžić 50, 61/

ŽELJEZNIČAR - TRAVNIK 3:0 (2:0)
/Spahić 28, Savić 41, Marković 65/

TABELA

1. BORAC 40
2. ŽELJEZNIČAR 35
3. SARAJEVO 32
4. RUDAR 28
5. OLIMPIK 27
6. TRAVNIK 26
7. ŠIROKI BRIJEG 25
8. ČELIK 25
9. SLOBODA 25
10. SLAVIJA 25
11. LEOTAR 24
12. ZVIJEZDA 21
13. VELEŽ 20
14. ZRINJSKI 19
15. BUDUĆNOST 17
16. DRINA 17

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC