• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Milan se obrukao, Roma vlada Rimom

Milan se izblamirao. Lider Serije A jedva je iščupao bod protiv već otpisanog Barija i to kao domaćin na San Siru - 1:1! Roma i Toti vladaju Rimom.

 SERIJA A: Milan se obrukao, Roma vlada Rimom Izvor: MONDO

Izgleda da evropske rane nisu zarasle "rosonerima", pa su tako ranjivi dobili još jedan udarac. Poslije eliminacije iz Lige šampiona od Totenhema, ošamario ih je i "fenjeraš" Serije A.

Mučio se Milan sa Barijem od početka. Mučio se čak i priliku da stvori.

I onda, iako to niko nije mogao da očekuje od gostiju kojima je jedino bilo važno da sačuvaju svoj gol, Bari je poveo.

U 39. minutu Argentinac Serhio Almiron je izveo slobodan udarac, ali nije šutirao ni centrirao, već je dodao do usamljenog Mađara Gergelji Rudolfa, koji je matirao Kristijana Abijatija - 0:1.

Još teže je postalo za ekipu Masimilijana Alegrija kada je u 73. minutu isključen Zlatan Ibrahimović zbog udaranja protivničkog igrača.

Ipak, devet minuta kasnije rezervista Antonio Kasano je ublažio bruku. Luka Antonini ga je pronašao usamljenog na sedam-osam metara od gola, a Kasano nije pogrešio - 1:1.

Stiskali su "rosoneri", pucali... Svašta su pokušali do kraja meča ne bi li nastavili pobjednički niz u prvenstvu (imali četiri uzastopne pobjede), ali se rival sa igračem više odbranio.

Uprkos kiksu, Milan je zadržao prednost nad prvim pratiocem, gradskim rivalom od pet bodova, koliko je imao uoči 29. kola, jer je Inter istim rezultatom remizirao u petak u Breši.

Roma vlada glavnim gradom, a Frančesko Toti je princ Rima. "Vučica" je u gradskom derbiju pobijedila Lacio sa 2:0, a dvostruki strijelac bio je Toti. On mrežu "nebeskoplavih" zatresao prvi put u 70. minutu, a u sudijskoj nadokandi pogodio je i sa 11 metara.

Lacio je meč završio sa devetoricom na terenu. Crvene kartone dobili su Stefan Radu u 88. minutu i Kristijan Ledezma dva minuta kasnije.

Lacio je sve dalje od plasmana u Ligu šampiona, a na trenutnom petom mjestu ozbiljno ga ugrožava Roma, koja ima samo dva boda manje.

Sa sjajnim partijama i ubjedljivim pobjedama u gostima nastavio je Udineze, kome izgleda baš prija igranje na italijanskim ostrvima.

Nakon što su crno-bijeli sa sjevera Italije nanijeli katastrofu Palermu (7:0) na Siciliji, njihova sljedeća "žrtva" bio je Kaljari na Sardiniji.

Antonio Di Natale je postigao dva gola, a po jednom su se u listu strijelaca upisali Marokonac Mehdi Benatija i Čileanac Aleksis Sančez.

Siniša Mihajlović i Fiorentina uspješno su završili gostovanje u Veroni protiv Kjeva - 1:0. Gol odluke postigao je Huan Manuel Vargas u 48. minutu.

Napoli je u Parmi osvojio nova tri boda. Domaćin je vodio od 29. minuta, ali su Hamšik i Laveci iskreirali preokret za samo četiri minuta i utrli put ka novoj pobjedi kojom su Napolitanci ostali iza vodećeg dvojca iz Milana i konkurentni za Ligu šampiona. Možda čak i da zaprijete Milanu u borbi za titulom. Razlika je šest bodova u korist "sjevernjaka".

REZULTATI 29. KOLA:

Milan - Bari 1:1 (0:1)
/Kasano - Rudolf 39/

Kaljari - Udineze 0:4 (0:2)
/Benatia 43, Sančez 44, Di Natale 48, 54/

Katanija - Sampdorija 1:0 (0:0)
/Lama 75/

Kjevo - Fiorentina 0:1 (0:0)
/Vargas 48/

Đenova - Palermo 1:0 (0:0)
/Flores 77/

Leće - Bolonja 0:1 (0:1)
/Ramirez 33/

Roma - Lacio 2:0 (0:0)
/Toti 70, 90/

Parma - Napoli 1:3 (1:0)
/Paladino 29' - Hamšik 52', Laveci 56', Mađo 88'/

subota

Ćezena - Juventus 2:2 (1:2)
/Himenez 41p, Parolo 80 - Matri 19, 35/

petak

Breša - Inter 1:1 (0:1)
/Karaćolo 85 - Eto 18/

TABELA: Milan 62, Inter 57, Napoli 56, Udineze 53, Lacio 51, Roma 49, Juventus 42, Palermo 40, Kaljari 39, Fiorentina 40, Bolonja 39, Đenova 38, Kjevo 32, Katanija 32, Sampdorija 31, Parma 29, Ćezena 29, Leće 28, Breša 26, Bari 17.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC