• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tejgo: Možda odlučim derbi

Prins Tejgo kaže da su njegovi golovi rezultat dobre saradnje sa saigračima i stručnim štabom. U Kupu očekuje pobjedu Partizana i da nadmudri Li Adija.

 Tejgo: Možda odlučim derbi Izvor: MONDO

Ni najstariji navijači Partizana se ne sjećaju da je neko za tako kratko vrijeme, kao Prins Tejgo, postao ljubimac Grobara.

Reprezentativcu Gane bilo je dovoljno da postigne dva gola u prvom meču proljećnog dijela Superlige Srbije protiv Inđije i da poslije nešto više od jednog poluvremena dobije svoju pjesmu.

"Ole, ole, ole, oleee, Tejgooo..." od tada, pa na svakoj sljedećoj utakmici pjevali su navijači srpskog šampiona.

Razlog je jednostavan - Tejgo je na tri meča postigao četiri gola. Seriju nije prekinuo ni protiv OFK Beograda.

"Za to što sam nastavio da postižem golove velike zasluge imaju trener Stanojević, saigrači i rukovodstvo kluba", počeo je Tejgo.

"Dobro se razumijem sa saigračima. Pažljivo slušam šta mi trener govori i trudim se da sve njegove zadatke i instrukcije sprovedem u djelo", smireno odgovara napadač koji je zimus stigao na pozajmicu u Partizan iz Hofenhajma.

Šira sportska javnost u Srbiji prvi put je za Prinsa Tejga čula početkom 2008. godine. Ganjanin je tada bio pred vratima Crvene zvezde, ali je transfer iz saudijskog Al Itifaka propao.

Tri godine kasnije, sa statusom bundesligaškog igrača, reprezentativca i učesnika na Mundijalu u Južnoj Africi, uhljebljenje ipak pronalazi u Beogradu. Ali, ne u Zvezdi već u njenom najvećem rivalu.

Tejgo će u srijedu osjetiti draž igranja u "vječitom derbiju". Biće to njegov prvi duel protiv nesuđenog kluba.

"Znam, čuo sam za rivalitet Partizana i Zvezde. Potrebno je samo da se koncentrišemo i zadržimo misli na igri", kaže Tejgo i dodaje:

"U Njemačkoj su Majnc i Hofenhajm lokalni rivali, tako da ta situacija neće biti nova za mene", rekao je napadač Partizana, koji očigledno nije svjestan šta ga kroz dva dana očekuje u Humskoj, kada koplja ukrste najveći srpski klubovi.

Na prvim utakmicama za crno-bijele istakao se brzinom, spretnošću, dobrim skokom i igrom glavom. Često je u šansi. Navijači Partizan od njega očekuju da golgetersku seriju nastavi i u Kupu.

"Uh... Ne, ne znam baš... Zanima me samo pobjeda, a moj zadatak je da pomognem ekipi da stigne do nje. Bilo ko da postigne gol on će se računati u korist Partizana. Ime strijelca nije mnogo bitno".

U posljednje vrijeme stranci su donosili prevagu u duelima Partizana i Zvezde.

"Ne dajem obećanja, jer je svaka utakmica različita. Šta će se dogoditi to ćemo vidjeti, meni je samo bitno da donesem korist ekipi. Bilo ko može da odluči".

Protiv Zvezde na Tejga će motriti njegov reprezentativni drug - Li Adi.

"Pričali smo, ali nije to ništa novo. Svako od nas će da radi svoj posao. On želi da Zvezda pobijedi, ja želim da to učini Partizan. A, možda ja odlučim", popustio je Tejgo pred novinarima.

Tejgo je otkrio da je igrao protiv Li Adija, ali samo u reprezentaciji Gane. Tada nije postigao gol, ali sada očekuje da bude grugačije...

(V. S. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC