• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sušić pozvao dvojicu igrača Borca

Selektor Bosne i Hercegovine pozvao je perjanice banjalučkog Borca - ofanzivnog vezistu Darka Maletića i golmana Asimira Avdukića u nacionalni tim.

 Sušić pozvao dvojicu igrača Borca Izvor: MONDO

Safet Sušić je u ponedjeljak objavio spisak od 22 igrača za kvalifikacioni meč sa Rumunijom koji će se 26. marta odigrati u Zenici.

Na spisku su se našli najbolji igrači Banjalučana u proljećnom dijelu sezone Premijer lige BiH Maletić i Avdukić.

Maletić je ranije igrao za reprezentaciju BiH, a novi poziv nakon dužeg vremena zaslužio je dobrom formom.

"Ostavio je dobar utisak u Antaliji, u najboljim je godinama i vjerujem da nam može pomoći u meču s Rumunima", rekao je Pape o fudbaleru Borca.

Među pozvanima nema fudbalera Eskišehirspora Safeta Nadarevića i golmana Stouka Asmira Begovića.

"Begović me dva puta ostavio na cjedilu. Da sam ga sada pozvao možda opet ne bi došao. Logično je da ga ne pozovem. Nadarević? Kada neko odigra utakmicu, kaže da je povrijeđen, ne ode u Ameriku, a poslije toga igra za klub, onda neću prihvatiti to objašnjenje. Ne može to tako...", objasnio je Sušić.

Ipak, selektor BiH nije imao iste aršine prema Nadareviću i Senijadu Ibričiću. Veznjak Lokomotive iz Moskve dobio je poziv i biće u konkurenciji za meč sa Rumunijom...

"Bio sam u velikoj dilemi oko Ibričića. Ni on nije trebao biti na spisku, ali prije pola sata sam odlučio da ga pozovem. Samo zato što je dobar igrač i što nam može pomoći. Kada uđe s klupe može pomoći", dodao je Pape.

Sušić je u startu zamolio predstavnike medija da igrače ne "opterećuju" pitanjima o mogućoj suspenziji...

"Nemojte, molim vas, da čitamo bombastične naslove kako nam je ovo posljednja utakmica. Vjerujem da neće biti. Vjerujem da neće doći do suspenzije i da FIFA i UEFA neće donijeti tako radikalnu mjeru. Ne bježim od odgovornosti, kakav god rezultat bude neću tražiti razloge van terena. Imamo problema, ali i Rumuni imaju problema. Jedva čekam utakmicu. Žao mi je što nisam 20 godina mlađi i što nemam 20 kila manje da i ja zaigram. Nadam se da će nam proraditi inat i da ćemo pobijediti", naglasio je Sušić.

Okupljanje "zmajeva" planirano je za 21. mart u hotelu Hercegovina na Ilidži.

SPISAK IGRAČA

Kenan Hasagić (Istambul BB), Ibrahim Šehić (FK Željezničar), Asmir Avdukić (Borac), Emir Spahić (Monpelje), Mensur Mujdža (Frajburg), Adnan Mravac (Vesterlo), Boris Pandža (Mehelen), Ognjen Vranješ (Krasnodar), Muhamed Bešić (Hamburger SV), Darko Maletić (Borac), Muhamed Subašić (FK Olimpic), Senad Lulić (Jang Bojs), Elvir Rahimić (CSKA Moskva), Miralem Pjanić (Lion), Haris Medunjanin (Makabi Tel-Aviv), Sejad Salihović (Hofenhajm), Senijad Ibričić (Lokomotiva Moskva), Semir Štilić ( Leh Poznanj), Zvjezdan Misimović (Dinamo Moskva), Edin Džeko (Mančester siti), Vedad Ibišević (Hofenhajm), Zlatan Muslimović (PAOK).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC