• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Raspad sistema u FS BiH: Ostavka Velida Imamovića!

Velid Imamović podnio je u ponedjeljak ostavku na funkciju koordinatora UEFA i FIFA u Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine.

 Raspad sistema u FS BiH: Ostavka Velida Imamovića! Izvor: MONDO

Imamović je prema pisanju sarajevskih medija odlučio da odstupi zbog ogromnog pritiska koji su na njega vršile sve tri struje u fudbalu BiH.

"Još prije 15 dana, na sastanku sa visokim delegacijama u Cirihu i Nionu najavio sam da ću se povući. Razgovarao sam sa ljudima iz samog vrha FIFA i UEFA. Šta kažu oni? U potpunosti me razumiju, ali su me tada zamolili da sačekam do sjednice IO. Sada mi je krivo što se nisam povukao još tada, bar zbog lične satisfakcije", rekao je Imamović "SCsport.ba".

Imamović je objasnio razloge povlačenja:

"Rukovostvo Saveza nije stalo iza mene! Ja ne donosim odluke, ja dajem prijedloge, ali sam meta napada. Iznad sebe imam Izvršni odbor, generalnog sekretara i Predsjedništvo, koji su prihvatili moje izvještaje, ali me nisu zaštitili ni u jednom trenutku".

Situacija je specifična. Vrijeme ističe, a ništa se mijenja. Suspenzija je sve izvjesnija.

"Ne interesuje me! Odradio sam svoje zadatke. Ko je krivac? Pitajte njih. Nisam bio uključen u osnivanje Statuta, niti sam bio tu kada u julu nisu usvojili Statut", rekao je Imamović, koji je pojasnio šta će se desiti ukoliko do 31. marta Statut ne bude usvojen:

"To znači da nas nema nigdje. Bićemo suspendovani iz članstva FIFA i UEFA, a reprezentacija i klubovi neće moći igrati nikakva klupska takmičenja, pa čak ni prijateljske utakmice",
potvrdio je Imamović, uz opasku da su čuda moguća.

Sve to se desilo nakon što je selektor reprezentacije BiH Safet Sušić saopštio spisak igrača na koje računa za ključni meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Rumunije.

Podsjećamo, Fudbalski savez Republike Srpske i većina Izvršnog odbora FS BiH dali su svoj glas protiv ukidanja tročlanog Predsjedništva, pa je teško vjerovati da će drugačiji ishod biti na Skupštini.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC