• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sahranjen Žarko Soldo

Na komemorativnom skupu u Zrenjaninu, brojni sportisti i poštovaoci oprostili su se od fudbalskog trenera Žarka Solda (58).

 Sahranjen Žarko Soldo Izvor: MONDO

Soldo je iznenada preminuo 12. marta u Petrovcu na Mlavi, dok je vodio ekipu Timoka iz Zaječara u susretu sa domaćom Slogom.

"Soldo je cio svoj život posvetio fudbalu, kao igrač i trener, a sudbina je htjela da na fudbalskom terenu ostavi veliko sportsko srce", rečeno je na komemorativnom skupu u Domu mjesne zajednice "Veljko Vlahović" u Zrenjaninu.

Soldo je postao prvotimac Proletera sa 18 godina i u crveno-bijelom dresu odigrao 315 prvenstvenih i kup utakmica, u vrijeme kada se na stadionu u Karađorđevom parku okupljalo i po 20.000 gledalaca.

Od 1986. godine igračku karijeru je zamijenio trenerskom. Prvi tim Proletera preuzeo je 1993. godine, a zatim sjedio na klupi i bio uspješan pedagog igračima Mladosti iz Lukićeva, Banata i drugih klubova.

Minutom ćutanja, od Solda su se u ponedjeljak oprostile i kolege treneri, fudbaleri i drugi predstavnici učesnika polufinala Kupa Srbije na zajedničkoj konferenciji za novinare u Beogradu.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC