• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Oproštaj prvaka ili vicešampiona?

Bajern na "Alianc Areni" brani 1:0 protiv Intera, dok Mančester poslije 0:0 u Marseju dočekuje Olimpik.

 LŠ: Oproštaj prvaka ili vicešampiona? Izvor: MONDO

Nastavlja se...

Tačnije ove nedjelje se završava osmina finala Lige šampiona. Među osam najboljih svoje mjesto već su pronašli Barselona, Šahtjor, Totenhem i Šalke. Poslije utakmica u utorak i srijedu biće poznata i četiri preostala kluba koja će se početkom aprila (5-6. april prve utakmice četvrtfinala. 12-13. aprila revanši) boriti za polufinale.

U utorak će biti poznato da li će šampion Evrope Inter nastaviti borbu za odbranu trofeja, ili će se Bajern revanširati "nerazurima" za poraz u prošlogodišnjem finalu. Na "Old Trafordu" sastaju se Mančester junajted i Marsej. Prvi duel na "Velodoromu" završen je bez golova.

Bavarci će u Minhenu braniti velikih 1:0 izvojevanih prije tri nedelje na "Đuzepe Meaci".

Arjen Roben i Frank Riberi, krilni napadači Bajerna sa optimizmom ulaze u duel sa braniocem titule. Nakon nekoliko nedjelja krize, koja je uzrokovala da trener Luj van Gal na kraju sezone napusti klub, uslijedila je ubjedljiva pobjeda u Bundesligi nad Hamburgerom rezultatom 6:0 koja je igračima ulila prijeko potrebno samopouzdanje.

Nosioci velike pobjede bili su upravo Holanđanin i Francuz koji su postigli zajedno četiri pogotka.

"Jedan dan smo katastrofa, dok smo sljedeći super ekipa. Nazalost, tako to ide u fudbalu. Ova pobjeda bitna je kako za trenera, tako i za cijeli tim", izjavio je Roben.

Bajern je ispao iz njemačkog kupa, a u Bundes ligi najviše mogu do drugog mjesta, koje im garantuje direktan plasman u Ligu šampiona sljedeće sezone. To znači da nema više prilike da tim na čelu sa Van Galom odbrani titule osvojene prošle godine.

Jedino preostalo je Liga šampiona, gdje su prije nešto manje od godinu dana, u finalu poraženi upravo od Intera, rezultatom 2:0.

Pogodak Maria Gomeza u finišu meča odigranom u Milanu, daje im velike šanske za plasman u četvrtfinale. Upravo ta utakmica bila je jedna od najboljih koje su Bavarci odigrali ove sezone.

"Visoka pobjeda nad Hamburgom je za nas veoma važna, ali će biti veoma teško u utorak protiv Intera", rekao je Riberi.

Dok su fudbaleri Bajerna slavili najveću pobjedu u sezoni, Inter je remizirao sa Brešom 1:1. U toj utakmici povredu je doživio brazilski štoper Lusio i njegovo učešće protiv svog bivšeg kluba je pod znakom pitanja.

Ukoliko ne bude bio u stanju da istrči na teren, zamijeniće ga Rumun Kristijan Kivu ili Kolumbijac Ivan Kordoba, koji će igrati u paru sa Andreom Ranokijom, koji se ustalio u startnoj postavi od kako je stigao iz Đenove početkom godine.

Pored Lusija, neizvjestan je i nastup Dijega Milita, dok Bajern nema problema sa povrijeđenim igračima.

Napadački dvojac milanske ekipe vjerovatno će činiti Goran Pandev i Samjuel Eto. Pandev je izjavio kako je Interu potrebna pobjeda kao u prošlogodišnjem finalu.

"Moraćemo da ponovimo rezultat iz prošlogodišnjeg finala. Napašćemo Bajern od prvog minuta i pokušaćemo da rano damo gol kako bi prebacili pritisak na protivnika", naveo je Pandev.

Drugi napadač Samjel Eto pun je samopouzdanja. On dodaje da ako je ako je Bajern pobijedio u Milanu, isto tako Inter može pobijediti u Minhenu.

Eto je do sada u sezoni postigao 31 gol, od čega 19 u Seriji A, sedam u Ligi šampiona, jedan na Svjetskom klupskom prvenstvu i po dva u italijanskom kupu i Super kupu.

IGRA MAČKE I MIŠA NA OLD TRAFORDU



U drugom meču sutrašnjeg programa Mančester Junajted je apsolutni favorit protiv Olimpika, sa kojim je pre tri sedmice u Marseju odigrao neriješeno - 0:0.

Menadžer lidera na tabeli engleske Premijer lige Aleks Ferguson nada se da će se portugalski internacionalac Nani brže oporaviti od povrede nego što se to očekivalo nakon prvih prognoza. U tim se vraćaju i oporavljeni Majkl Kerik i Majkl Oven.

"Moguće je da će Nani igrati protiv Olimpika što bi za nas predstavljalo veliko pojačanje", rekao je Ferguson ne želeći da se previše udubljuje u taktičke zamisli kolege na klupi francuskog prvaka Didijea Dešampa.

Bivši prvotimac "crvenih đavola", a sada jedan od njaboljih igrača Olimpika Gabrijel Hajnce, istakao je da mu je drago što će ponovo nastupiti na "Old Trafordu".

"Jedan od najdražih momenata u karijeri doživio sam kada su me navijači Mančester Junajteda izabrali za najboljeg igrača. Nezaboravna je, takođe, bila i prva titula državnog prvaka 2007. godine", istakao je iskusni argentinski reprezentativac.

Olimpik će igrati bez Brazilca Brandaoa. Tim iz Marseja je u posljednjoj provjeri pred duel sa engleskim velikanom pobijedio Ren sa 2:0 na gostujućem terenu.

Poslednji put tim iz Marselja igrao je u četvrtfinalu elitnog takmičenja 1993. godine, kada je osvojio jedinu titulu šampiona Evrope.

Fudbaleri Mančester junajteda imaće težak zadatak da postignu gol protiv Marseja, pošto se mreža francuskog kluba nije zatresla u posljednjih pet uzastopnih utakmica u Evropi.

Posljednji put Marsej je u Ligi šampiona primio gol u septembru prošle godine, kada je izgubio od Čelsija sa 2:0.

"Vjerujem da će gosti pokušati da nas iznenade izuzetno brzom igrom na početku utakmice i mi moramo da budemo spremni za takav scenario", rekao je trener Mančestera Aleks Ferguson.

Junajted je prošlog vikenda savladao Arsenal u osmini finala engleskog FA kupa.

"Očekuje nas potpuno drugačija utakmica nego prije tri nedelje, jer Mančester postiže mnogo golova kod kuće. Potrudićemo se da sutra ne bude tako", kazao je odrambeni igrač Marseja Sulejman Dijavara.

Ukoliko pobijedi, Marsej će biti prva francuska ekipa kojoj je to pošlo za rukom na "Old Trafordu".

Oba meča osmine finala počinju u 20.45 sati.

REZULTATI I PAROVI OSMINE FINALA:

U utorak, 8. marta:

Šahtjor - Roma 3:0 (1:0), prvi meč 3:2
/Hubšman 18, Vilijan 58, Eduardo 87/

Barselona - Arsenal 3:1 (1:0), prvi meč 1:2
/Mesi 45+3, pen 71, Ćavi 69 - Buskets ag 53/

U srijedu, 9. marta:

Totenhem - Milan 0:0, prvi meč 1:0

Šalke - Valensija 3:1 (1:1), prvi meč 1:1
/Farfan 40, 90+4, Gavranović 52 - Kosta 17/

U utorak, 15. marta:

Bajern Minhen - Inter, prvi meč 1:0

Mančester junajted - Olimpik Marsej, prvi meč 0:0

U srijedu, 16. marta:

Real Madrid - Olimpik Lion, prvi meč 1:1

Čelsi - Kopenhagen, prvi meč 2:0

(Agencije, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC