• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Babović: Favoriti smo, jer smo bolji

"Vezista" Partizana kaže da je njegov tim bolji od Zvezde, ali da to u "vječitim derbijima" ne mora ništa da znači.

 Babović: Favoriti smo, jer smo bolji Izvor: MONDO

Partizan na krilima pobjede protiv OFK Beograda dočekuje prvi meč polufinala Kupa protiv Crvene zvezde. Trijumf nad "romantičarima", koji je obezbijeđen u posljednjim trenucima meča, još više je doprinio na podizanju samopouzdanja kod Stanojevićevih učenika.

Stručnjaci su složni da se takvim golovima osvajaju titule, dok Stefan Babović tvrdi da će pobjeda protiv gradskog rivala ojačati moral kod igrača.

"Na tom meču smo pokazali da imamo karakter. Ta pobjeda nam podiže moral. Baš nam je šef (Stanojević) na analizi pokazao koliko smo svi posljednja dva minuta trčali, uklizavali... Zaslužili smo pobjedu".

Za Babovića nema dileme - Partizan je bolji od Zvezde i normalno je da uloga favorita pripadne crno-bijelima.

"Prtisak je nama i treba da bude. Mi jesmo bolja ekipa i to nije tajna. Nije potrebno da budete pretjerano fudbalski obavješten da biste znali da je Partizan bolja ekipa. Jednostavno, rezultati stoje iza toga i to nije stvar procjene", kaže 24-godišnji vezni fudbaler Partizana.

Ipak, respekt prema crveno-bijelima itekako postoji.

"Zvezda je naš najveći rival i lagao bih kada bih rekao da je ta utakmica kao i svaka druga. Zvezda ima dobar tim i vrlo ozbiljno se spremamo, bez obzira što nam je prvenstvo prioritet. Želimo da ih dobijemo i u Kupu", ističe on.

"Zvezda se pojačala, najavljuje bolje igre, ali mislim da je kvalitet na našoj strani. Međutim, u derbiju se nikada ne zna. Može da pobijedi bolji, a može i gori tim. Njihovo najveće pojačanje je gospodin Prosinečki, koji je po meni stvarno legenda. On može da im donese energiju, ali i mi imamo izuzetnog trenera i stručni štab".

Babović je bio jedan od zapaženijih u timu šampiona u prva tri proljećna kola. Posebno se istakao zalaganjem na terenu.

"Nemoj samo po zalaganju...", našalio se kreator igre Partizana, a zatim dodao:

"Ide mi dobro. Dobio sam na samopouzdanju i trener ima povjerenje u mene. Osjećam se kao važan dio ekipe i to mi jako prija".

Partizan je u subotu imao veliku podrušku. Južna tribina stadiona u Humskoj poslije duže vremena na prvenstvenom meču, a da to nije duel za Zvezdom, bila je rasprodata.

"Grobari su nam dali pravi poklon. Bili su fenomenalni, nastavili su da nas bodre i kada smo primili gol. Daj bože da atmosfera bude takva na svakoj utakmici, ne samo za derbi. Navijači su naša najveća energija i strah i trepet za protivnike. Lakše je igrati kada je Jug pun. Ni protivniku nije svejedno kada čuje huk naših navijača. To je za nas vjetar u leđa", zaključio je Babović.

(V.S. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC