• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Real ruši Lion i tradiciju

Posljednju riječ u osmini finala Lige šampiona trebalo bi da imaju Real Madrid i Čelsi.

 LŠ: Real ruši Lion i tradiciju Izvor: MONDO

Utakmicama u srijedu između Real - Lion i Čelsi - Kopenhagen završava se osmina finala Lige šampiona.

"Kraljevski klub" je favorit protiv Liona, ali će protiv sebe u borbi za četvrtfinale imati vrlo nezgodnog protivnika, na čijoj je strani tradicija - Real nikada nije pobijedio Olimpik. Međutim, Realu je dovoljno i 0:0 da bi se našao među osam najboljih klubova na Starom kontinentu.

Drugi meč igra se u Londonu, gdje bi Čelsi trebalo da ima rutinski posao protiv Kopenhagena. Prvi meč u Danskoj završen je rezultatom 2:0 u korist Engleza.

Real se posljednji put u četvrtfinale Lige šampiona plasirao još prije šest godina. Strateg Madriđana Žoze Murinjo kaže da ne obraća pažnju na statistiku i istoriju.

"Moja ekipa se ne plaši istorije. Statistika i postoji kako bi mogli da je mijenjamo. Lion je veoma kvalitetna ekipa, ali moramo da ih eliminišemo. Sjećam se da sam, dok sam trenirao Porto, uspio da pobijedim Lion", rekao je Murinjo španskim medijima.

Real i Lion do sada su odigrali sedam utakmica u Ligi šampiona, francuski tim zabilježio je tri pobjede, a četiri meča završena su bez pobjednika.

Madriđani su najuspješniji klub na kontinentu, pošto su do sada osvojili čak devet titula prvaka Evrope, ali posljednji put to im je pošlo za rukom 2002.

Real je u dobroj formi... Pobijedio je u posljednjih 14 utakmica na domaćem terenu. Madriđani su u subotu u prvenstvenom meču savladali Herkules (2:0), dok je Lion pobijedio Sošo (0:2).

ČELSI VEĆ U ČETVRTFINALU?

Tim Karla Anćelotija je u prvom meču lako stigao do trijumfa. Oba pogotka za londonsku ekipu tada je postigao Nikolas Anelka.

"Plavci" sve bolje partije pružaju u posljednje vrijeme. Čelsi je vezao tri pobjede, među kojima je najznačajnija ona u prvenstvu protiv Mančester junajteda (2:1).

"Utakmica protiv Kopenhagena može da bude prekretnica za nas. Imamo odličan rezultat iz prvog meča. Želimo da zabilježimo novu pobjedu i mirno dočekamo četvrtfinale Lige šampiona", rekao je engleskim medijima napadač Salomon Kalu.

U startnoj postavi londonskih "plavaca" trebalo bi da se nađe i reprezentativac Srbije i odbrambeni igrač Branislav Ivanović.

Za razliku od Čelsija, koji zauzima četvrto mjesto u prvenstvu Engleske, Kopenhagen je ubjedljivo prvi u šampionatu Danske sa 19 bodova više od drugoplasiranog Odenzea.

Revanš utakmice osmine finala Lige šampiona igraju se u srijedu od 20.45 sati na "Santjago Bernabeu" u Madridu i "Stamford Bridžu" u Londonu.

REZULTATI I PAROVI OSMINE FINALA:

U utorak, 8. marta:

Šahtjor - Roma 3:0 (1:0), prvi meč 3:2
/Hubšman 18, Vilijan 58, Eduardo 87/

Barselona - Arsenal 3:1 (1:0), prvi meč 1:2
/Mesi 45+3, pen 71, Ćavi 69 - Buskets ag 53/

U srijedu, 9. marta:

Totenhem - Milan 0:0, prvi meč 1:0

Šalke - Valensija 3:1 (1:1), prvi meč 1:1
/Farfan 40, 90+4, Gavranović 52 - Kosta 17/

U utorak, 15. marta:

Bajern Minhen - Inter, prvi meč 1:0

Mančester junajted - Olimpik Marsej, prvi meč 0:0

U srijedu, 16. marta:

Real Madrid - Olimpik Lion, prvi meč 1:1

Čelsi - Kopenhagen, prvi meč 2:0

(Agencije, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC