• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stojković: Razmišljamo samo o pobjedi

"Moja ekipa razmišlja samo o pobjedi, tako razmišljam i ja", izjavio golman crno-bijelih uoči duela sa Crvenom zvezdom.

 Stojković: Razmišljamo samo o pobjedi Izvor: MONDO

Vladimira Stojkovića u srijedu očekuje još jedan "vječiti derbi", drugi u dresu Partizana. Napetost je ovaj put daleko manja nego pred kraj oktobra prošle godine, kada je Stojković prvi put branio protiv svog bivšeg kluba.

Reprezentativni čuvar mreže Srbije bio je tada u centru pažnje prije i poslije derbija. Utakmici "vječitih" prethodio je napad navijača Zvezde na Stojkovića u Đenovi, a onda je poslije pobjede na "Marakani" golman pokazao majicu na kojoj je pisala parola namijenjena navijačima Partizana (Oprostite mi moju ružnu prošlost) i koja je takođe izazvala buru u sportskoj javnosti.

Ovaj put Stojković na miru može da se sprema za prvi meč u Kupu. O prošlosti više niko ne razmišlja.

"Utakmica kao utakmica, koncentrisaću se kao i na svaku drugu, sa jednim istim motivom i željom za pobjedom", rekao je Stojković i skreno pažnju da u potenciranju priče o tome šta se desilo jesenas nema nimalo dobre namjere.

"Mislim da nema potrebe da sada pričamo o tome i potenciramo tu priču. Mi ćemo razmišljati o pobjedama - da dobijemo prvi, drugi, treći derbi... a ne o dizanju tenzija", naglasio je Partizanovog golman.

Stojković je na tri utakmice od početka Jelen Superlige Srbije primio dva gola (po jedan u Inđiji i od OFK Beograda). Međutim, primjetno je da golman crno-bijelih podiže formu iz meča u meč. Protiv OFK Beograda imao je nekoliko odličnih intervencija kada je samo njegovom zaslugom sačuvana mreža.

Na kraju je, poslije odlučujućeg gola Milana Smiljanića, sprintom od svog gola (ispod sjeverne tribine) do Juga pokazao koliko je njemu i ekipi značila pobjeda protiv "romantičara".

"Da, riknuo sam. Tek sam maloprije došao sebi..." , sa osmijehom je izjavio zadihani Stojković dok je završavao trening u Zemunelu.



Stojković kaže da pred meč sa Zvezdom postoji malo veći motiv, ali da u principu svaka utakmica, bez obzira na ime protivnika, donosi isto. Pobjeda u prvenstvu tri boda, a u Kupu prolaz u sljedeći krug.

"Sigurno da u posvijesti postoji malo veći motiv. Vidjećemo šta će biti. Derbi je derbi i presudiće nijanse. Svi igrači Zvezde su na svoj način opasni. Moramo da vodimo računa i na klasične napadače i bočne fudbalere. Na nama je da zatvorimo sve prilaze golu i da pokušamo da ne primimo gol", kaže Stojković i napominje da će Partizan i u srijedu igrati na pobjedu.

"Uvijek razmišljamo samo o pobjedi. Tako razmišlja moja ekipa, tako razmišljam i ja. Moramo da odigramo pametno, jer se igra i revanš", podvukao je golman srpskog šampiona.

Stojković je sa Zvezdom 2006. godine osvojio "duplu krunu", a cilj mu je da to isto učini i sa Partizanom i tako postane prvi igrač u istoriji srpskog fudbala koji je to uspio sa dva najveća srpska kluba.

(V.S. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC