• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karadžić: UEFA se ne šali

Prvi čovjek sprksog fudbala još jednom skrenuo pažnju da su Srbija i njeni klubovi vrlo blizu suspenzije zbog huligana.

 Karadžić: UEFA se ne šali Izvor: MONDO

Predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić izjavio je u Staroj Pazovi da je problem huligana izuzetno veliki i da ljudi nisu svjesni koliko su reprezentacija i klubovi blizu teške kazne.

On je podsjetio je da su klubovi i reprezentacija posljednjih nekoliko godina platili više od milion i po evra kazne zbog ponašanja huligana.

"UEFA nam je poslala jasnu poruku, ali ovaj problem može da riješi samo država, a ne samo Fudbalski savez. Već imamo nekoliko 'žutih kartona' i blizu smo teške kazne, koja može da zaustavi klupski i reprezentativni fudbal u Srbiji", rekao je Karadžić novinarima.

Prema njegovim riječima, Fudbalski savez je zatražio od Zajednice superligaša Srbije da odmah kažnjava sve izgrede na utakmicama domaćeg šampionata i da klubovi moraju da snose sankcije za incidente.

"Tražimo od državnih organa da nam saopšte ko su organizatori nereda u Đenovi. Jednostavno nije moguće da su huligani osuđeni i služe zatvorske kazne, a da se ne zna ko ih je poslao", rekao je Karadžić.

Predsjednik FSS istakao je da uoči polufinala Kupa Srbije u kome se sutra sastaju Partizan i Crvena zvezda, danima zasjedaju svi relevantni faktori i da mu se čini da "situacija malo jenjava".

"Trener Crvene zvezde Robert Prosinečki i trener Partizana Aleksandar Stanojević pokazali su da stvari mogu da se rade na civilizovan način. Nadam se boljoj atmosferi nego na prethodnim derbijima", rekao je Karadžić.

On je potvrdio da će 14. maja na svečanom otvaranju Kuće fudbala u Staroj Pazovi prisustvovati predsjednik FIFA Sep Blater i predsjednik UEFA Mišel Platini i tada će razgovovarati o rješavanju nasilja na mečevima.

Karadžić je naglasio da Savez finansijski nikada nije bolje stajao, jer je u prethodnom periodu ostvario dobit od dva i po miliona evra.

Predsjednik FSS je dodao i da je Savez preporučio Zajednici superligaša od sezone 2013/14. klubovi koji nemaju stadione sa reflektorima ne mogu da se takmiče u najvišem rangu.

Generalni sekretar FSS Zoran Laković rekao je da je stiglo mnogo zahtjeva za kartama za utakmicu u Estoniji, ali da navijači Srbije ne mogu organizovano da putuju na mečeve do kraja kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC