• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Kralj je živ!

Inter ide dalje! Šampion Evrope izgubio je prvi meč kod kuće u Milanu, gubio na poluvremenu revanša u Minhenu, ali je prošao... Kao i Junajted.

 LŠ: Kralj je živ! Izvor: MONDO

Umalo je u Minhenu izvršen atentat na zvaničnog vladara Lige šampiona... Ali, kralj je preživeo!

Kralj je i dalje Inter!

Šampion Evrope bio je poražen prije tri nedelje na svojoj Meaci, kada je Bajern ponio u Minhen 1:0. Bajern je na poluvremenu vodio 2:1... Djelovalo je da će kruna pasti s glave Internacionalea.

Ali, nikad nije gotovo, dok nije gotovo: Bajern Minhen - Internacionale Milano 2:3 (2:1)! U četvrtfinale Lige šampiona idu nerazuri!

Kao i Mančester junajted, koji je na vrijeme poveo protiv Olimpika iz Marseja na Old Trafordu, potom uvećao vođstvo na 2:0, ali na kraju ipak strijepio. Poslije 0:0 u Marseju, Junajted je došao do onoga što je bilo potrebno za plasman među osam najboljih - 2:1.

Učesnici četvrtfinala, Barselona, Šahtjor, Šalke, Totenhem i Mančester junajted, odnosno oni koji bi to tek mogli da postanu u srijedu uveče (Real ili Lion, Čelsi ili Kopenhagen) moraće debelo da se pomuče da u nastavku Lige šampiona za sezonu 2010/11 skinu naslov "ljepotice" utakmici koja je odigrana 15. marta uveče u Minhenu.

LJEPOTICA SEZONE - ZA SADA



Uvod 0:1 u Milanu.

Razrada 1:0, Eto u četvrtom minutu revanša na punoj k'o oko Alijanc Areni.

I onda epilog... 1:1 poslije nove greške golmana Intera Žulija Sezara, koji je inače bio odgovoran za 0:1 na Meaci i vrhunske egzekucije preko glave Marija Gomeza. Igrao se 21. minut!

Deset minuta kasnije - 2:1. Arjen Roben je želio da uposli Franka Riberija, ali je lopta od noge požrtvovanog Lusija stigla pravo na lijevicu Tomasa Milera, koji je isprva lobovao istrčalog Žulija Sezara. Ovog puta golman nije bio kriv, nije niko iz odbrane Intera, ali na semaforu je 2:1. Plus 1:0.

Znači, za prolaz dalje, šampion je morao da postigne dva gola...

A, ne da nije bio blizu da ih postigne, nego je do poluvremena moglo da bude laganih 5:1 za ekipu već otpisanog, kontroverznog taktičara Luja van Gala.

Redom, brukali su se pred Sezarom Gomez, Riberi, Roben, Riberi...

Inter se domogao poluvremena, kao pijan plota. I onda je Leonardo, to je čovjek koji je nekad vodio Milan i bio obrukan od strane predsjednika tog kluba Silvija Berluskonija, u svlačionici ubijedio igrače koji su prošle sezone pokorili sve što su mogli da i dalje vrijede, da njihovo vrijeme nije prošlo.

Počelo je drugo poluvreme, opet je Bajern imao prvu šansu, ali je Sezar uhvatio volej Gomeza sa 15 metara. I kada se Brazilac iskupio za dva kiksa u dva meča, na scenu je stupio majstor modernog fudbala Vesli Snajder.

Uzeo je loptu i počeo da igra svoju igru...

Bajern više nije imao inicijativu, a kamoli šanse, igralo se pred golom domaćih, a Holanđanin je potvrdio ono što je izjavio prije utakmice, da je bolji igrač od sunarodnika Arjena Robena.

Prvo, 63. minut.

Eto ostavlja loptu za Snajdera, sledi šut sa 20 metara iskosa sa desne strane i to pravu dalji ugao golmana Krafta - 2:2. Inter je u igri...

Minut, 68. Goran Pandev prima loptu na grudi, daje sebi for i šutira lijevom, jačom nogom preko gola. Tu je već moglo da se nasluti da će Bajern biti surovo kažnjen što možda najbolje poluvrijeme u sezoni nije pretočio u plasman u četvrtfinale.

I onda - kazna!

Jedan od najboljih napadača svjetskog fudbala u posljednjih deset godina, Samjuel Eto, izborio se za loptu na polovini Bajerna u duelu sa Brenom, prizemljio "adidasov" fudbal, krenuo ka sredini šesnaesterca domaćih i onda kao "na tacni" poslužio kolegu iz napada Gorana Pandeva, koji je iz trka, iz prve, poslao loptu u dalji ugao golmana Krafta - 2:3!

Igrao se 88. minut. Bajern nije imao ni snage, ni vjere u prekoret.

Drugi put za manje od godinu dana, trostruki šampion Evrope iz Milana bio je koban po četvorostrukog iz Minhena. Inter je pobijedio Bajern Minhen u finalu Lige šampiona za sezonu 2009/10, Inter je izbacio Bajern u osmini finala Lige šampiona za sezonu 2010/11.

OLIMPIK JE BIO HRABAR



U to vrijeme, u Mančesteru očekivala se egzekucija trostrukog šampiona Evrope nad gostima iz Marseja, koji su takođe bili prvaci kontinenta, 1993. godine. Svi su čekali nekih 3:0, 4:0... Znajući da veliki Mančester junajted nikada u istoriji nije izgubio na Old Trafordu od francuske ekipe.

U Marseju bilo je mršavih 0:0, a nisu se ni oznojili momci na terenu u revanšu, na semaforu je pisalo 1:0!

Strijelac mali, brzi, nezgodni Havijer Ernandez "Čičerito".

I onda paradoksalna situacija. Mančester je do poluvremena mogao u tri navrata glatko da primi gol, dva, tri i više... Stopostotne šanse pred golom Edvina van der Sara propuštali su Pjer-Andre Žinjak, Loik Remi, Sulejman Dijavara. Mimo svih logika, Mančester je spasio 1:0 poslije 45 minuta.

A, 1:1 je značilo da dalje ide Marsej, klub koji od osnivanja igra pod sloganom "Droit Au But".

To znači "Pravo Na Gol", ali malo ko je vjerovao da tim Didijea Dešama ima izgleda da to sprovede na "Teatru Snova".

Nakon što je u 57. minutu Vejn Runi promašio dobru šansu za gol, nastavio je Marsej da promašuje... Kada Bruno Šejru u 74. minutu nije bio dovoljno dobar da izjednači, uslijedila je instant kazna! "Čičerito" je poslije akcije povratnika poslije teške povrede Antonija Valensije i legende Rajana Gigsa imao lak zadatak da povisi na 2:0. Igrao se 75. minut...

I djelovalo je kao da je gotovo.

Ali nije bilo... Samo šest minuta kasnije zamjena povrijeđenog Nemanje Vidića u odbrani, Ves Braun poslao je loptu u svoju mrežu i vratio neizvjesnost - 2:1. Gol je vodio Olimpik dalje, ali Olimpik je uspio da uspostavi samo inicijativu. Ne i izjednačenje...

REZULTATI I PAROVI OSMINE FINALA:

U utorak, 8. marta:

Šahtjor - Roma 3:0 (1:0), prvi meč 3:2
/Hubšman 18, Vilijan 58, Eduardo 87/

Barselona - Arsenal 3:1 (1:0), prvi meč 1:2
/Mesi 45+3, pen 71, Ćavi 69 - Buskets ag 53/

U sredu, 9. marta:

Totenhem - Milan 0:0, prvi meč 1:0

Šalke - Valensija 3:1 (1:1), prvi meč 1:1
/Farfan 40, 90+4, Gavranović 52 - Kosta 17/

U utorak, 15. marta:

Bajern Minhen - Inter 2:3 (2:1), prvi meč 1:0
/Gomez 21, Miler 31 - Eto 4, Snajder 63, Pandev 88/

Mančester junajted - Olimpik Marsej 2:1 (1:0), prvi meč 0:0
/Ernandez 5, 75 - Braun ag 82/

U srijedu, 16. marta:

Real Madrid - Olimpik Lion, prvi meč 1:1

Čelsi - Kopenhagen, prvi meč 2:0

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC