• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prosinečki: Trebalo je mi da vodimo...

"Možemo da žalimo samo što u prvom poluvremenu nismo dali jedan ili čak dva gola, pa bismo mi onda vodili...", svjestan je trener Crvene zvezde da derbi ne prašta promašene prilike.

 Prosinečki: Trebalo je mi da vodimo... Izvor: MONDO

Robert Prosinečki neće po dobrom pamtiti debi u "vječitim derbijima" u svojstvu trenera.

Iako je njegova Crvena zvezda igrala dobro, naročito u prvom poluvremenu, Partizan je bio taj koji je koristio šanse i Partizan je taj koji će u revanšu polufinala Kupa Srbije, 6. aprila, imati prednost. I to ne malu...

Prosinečki i crveno-bijeli će na "Marakani" morati da jure 0:2 iz prvog susreta, odigranog ove srijede u Humskoj 1, a svjesni da primljeni pogodak gotovo da znači i eliminaciju iz Kupa gdje su i dalje aktuelni osvajači.

Crne misli, reklo bi se, ali Prosinečki vjeruje da nije gotovo.

"Imamo još jednu utakmicu. Vjerujemo da još nije gotovo iako je 2:0 veliki i dobar rezultat za Partizan, ali vjerujemo da 6. aprila možemo da napravimo podvig. Zašto ne?", rekao je Prosinečki poslije utakmice koja je završena rezultatom 2:0 za crno-bijele, iako su svi na stadionu i kraj malih ekrana vidjeli da je moglo da bude i 4:3, 0:1, 3:2, 1:3, 2:2, 3:0, 2:4...

Samo da su igrači, koji su ulazili u šanse pred oba golmana, bili prisebniji.

Tako je Partizan iz jednog šuta na gol, i to slučajnog, dobio prvo poluvrijeme 1:0, a Crvena zvezda je u tom periodu igre imala tri odlične prilike za gol. Isto tako, drugo poluvrijeme počelo je golom Partizana za 2:0, poslije čega su crno-bijeli imali dva ili tri zicera za 3:0, pa je poslije svega Kristijan Borha promašio stopostotnu šansu za 2:1, što bi u potpunosti "otvorilo" revanš i promijenilo utiske sa prvog susreta.

"Mislim da je bio dobar derbi, pravi derbi, sa puno šansi... Čestitam Partizanu na pobjedi", rekao je Prosinečki, koji nije mogao da prežali što njegov tim nadmoć na terenu u prvih 45 minuta nije pretvorio u vođstvo, već u zaostatak.

"Mislim da je Zvezda igrala prvo poluvrijeme sigurno daleko najbolje do sada, u tom periodu imali smo tri ili četiri stopostotne šanse, ali nismo dali gol, pa smo otišli na poluvrijeme sa 0:1. Možemo da žalimo samo što u prvom poluvremenu nismo dali jedan ili čak dva gola, pa bismo mi onda vodili...", sleže ramenima Prosinečki, koji je ispunio obećanje da igru svog tima neće prilagođavati protivniku, pa ni Partizanu, već da će Zvezda uvijek i svuda igrati otvoreno, pasom, napadački.

Zbog grešaka, dekoncentracije i manja kvaliteta i iskustva kod pojedinaca, to je ovog puta značilo poraz, ali...

"Drugo poluvrijeme, odmah na početku brzi gol, bijeg Partizana na 2:0, poslije čega se utakmica otvorila. Partizan je imao još dvije šanse, mi u posljednjem minutu još jednu stopostotnu, Borha... Ali, trebalo bi da budemo zadovoljni sa derbijem", analizirao je Prosinečki i dodao:

"Ja kao trener Crvene zvezde ne mogu da budem zadovoljan, jer smo izgubili 2:0, ali je ekipa igrala jako dobro, borila se, željela... Bilo je tu par grešaka koje smo napravili, zato smo i primili dva gola, mada je prvi bio slučajan. A, drugi gol opet iz prekida, što sam i nagovijestio, da tu imamo problema. Na kraju se to i pokazalo. To nam je jedan od problema koji sigurno moramo da ispravimo", po ko zna koji put Prosinečki priča o lošoj igri svog tima u prekidima.

Svjestan je i on da će morati još da se trenira i trenira da bi se neke stvari promijenile. Ali, ono što mu ne dopire do mozga je, zbog čega napadači toliko šansi pretvaraju u promašaje, umjesto u pogotke. Naročito ga boli neprecizan šut Kristijana Borhe u 88. minutu iz izvanredne šanse za gol.

"Posao svakog napadača je da daje golove, ali ne mogu da budem nezadovoljan njegovom željom i borbenošću. Falila nam je završnica, a uprkos tome, da je Borha iskoristio šansu u finišu prvog dijela, drugačije bismo sada pričali", rekao je Prosinečki i dodao da je učešće u derbiju sa Partizanom u ulozi trenera novo iskustvo za njega.

Prosinečki je kao igrač nosio dres Zvezde u periodu od 1987. do 1991. godine.

(N. J. - V. S. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC