• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Real skinuo prokletstvo

Real i Čelsi u četvrtfinalu Lige šampiona. Madriđani zgromili Lion 3:0, Čelsiju dovoljno i 0:0 sa Kopenhagenom.

 LŠ: Real skinuo prokletstvo Izvor: MONDO

Ima nešto u tom Žozeu Murinju. Kontroverzni Portugalac, koji je sa Portom i Interom osvajao titule prvaka Evrope, i dalje je u igri da postane prvi trener koji je sa tri različita kluba dolazio na krov Evrope.

Real Madrid je poslije 2004. godine uspio da se domogne četvrtfinala Lige šampiona i to protiv najnezgodnijeg protivnika - Olimpika iz Liona.

Poslije 1:1 u Francuskoj, Real je u revanšu na "Santjago Bernabeu" pobijedio 3:0, golovima Marsela, koji je po vokaciji defanzivac, ali umije sa loptom, Benzeme i Di Marije.

Pokazao je Brazilac vještinu u 37. minutu utakmice, kada je, odigravši dupli pas sa Kristijanom Ronaldom, "promiješao" dvojicu štopera Liona i dobrim udarcem spoljnom savladao Iga Lorisa.

Gol koji će Marselo (došao u Real 2007. godine) pamtiti do kraja života. Njegov prvi u evrokupovima! Kakav trenutak za debitantski gol.

Od sezone 2004/05. za Real je osmina finala Lige šampiona bila krajnja stanica. Redom su ga izbacivali: Juventus, Arsenal, Bajern, Roma, Liverpul i upravo Lion. Mijenjali su se treneri u "kraljevskom klubu" - Luksemburgo, Lopez Kara, Fabio Kapelo, Bernd Šuster, Ramos i Pelegrini...Nikome od njih nije uspjelo ono što jeste Murinju.

Real je pod Murinjom uspio da sruši još jednu tradiciju - prvi put je savladao Lion poslije sedam utakmica.

Od početka meča, Real je znao šta hoće, Lion je tek jednom priprijetio. I prije Marselovog gola, Real je bio blizu vođstva, a baš je Marselo imao šansu. Tom momku je, izgleda, bilo suđeno da se upiše.

U drugom dijelu, Lion potpuno bezopasan, a trenutak definitivne odluke u 66. minutu. Marselo je uputio jednu loptu ispred šesnaesterca gostiju, Karim Benzema je sve to lijepo ispratio i ponovo je zatresao mrežu svog bivšeg kluba.

Nastavio je ubitačnu seriju - na 31 utakmici u Ligi šampiona, Benzema je do sada dao 19 golova (što za Lion, što za Real). Ovo mu je bio šesti gol u tekućoj sezoni LŠ, ili njegov deveti gol u posljednjih sedam mečeva u svim takmičenjima!

Ubjedljivih 3:0 djelo je Argentinca Anhela di Marija. Mesut Ozil je glavom spustio loptu Di Mariji, koji je iz trka lagano matirao Lorisa.

A kada ste član takvog fudbalskog giganta, onda morate da razmišljate i o tome kakav utisak ostavljate i kakav uticaj imate na društvo. Naime, svi igrači Reala su poslije meča skinuli dresove, ispod kojih su imali majice na kojima je bila poruka podrške fudbaleru Barselone Eriku Abidalu, kojem je pronađen tumor na jetri. Potez za svaku pohvalu!

Murinjov Real je poslao jasnu poruku rivalima: hoćemo do kraja! Ali, do finala Lige šampiona dug je put. A u igri su sami velikani evropskog i svjetskog fudbala: Inter, Barselona, Mančester junajted, Čelsi, kao i prijatna iznenađenje Šalke, Šahtjor i Totenhem.



Pomenuti Čelsi je do četvrtfinala Lige šampiona došao na ne tako impresivan, ali bez dileme na siguran način.

Poslije 2:0 u Danskoj, Čelsi je na Stamford bridžu odigrao 0:0 sa Kopenhagenom. sasvim dovoljno za plasman među osam najboljih evropskih ekipa.

Čelsi se ispromašivao protiv Kopenhagena, ali su i gosti prijetili. U prvom poluvremenu pogodili su stativu iz "slobodnjaka" i da je ta lopta ušla, ko zna šta bi bilo. Ali, realno gledano, Čelsi je kvalitetniji od danskog šampiona.

Jedan od zanimljivijih detalja na meču je bio i taj što je Karlo Anćeloti ostavio skupocjenog Fernanda Toresa na klupi, ubacivši ga u igru u posljednjih 20-ak minuta umjesto Nikolasa Anelke. Ali, Tores još nije dao gol u plavom dresu...

REZULTATI OSMINE FINALA:

srijeda, 16. marta:

Real Madrid - Olimpik Lion 3:0 (1:0) - prvi meč 1:1
/Marselo 37', Benzema 66', Di Marija 76'/

Čelsi - Kopenhagen 0:0 - prvi meč 2:0

utorak, 8. mart:

Šahtjor - Roma 3:0 (1:0), prvi meč 3:2
/Hubšman 18, Vilijan 58, Eduardo 87/

Barselona - Arsenal 3:1 (1:0), prvi meč 1:2
/Mesi 45+3, pen 71, Ćavi 69 - Buskets ag 53/

srijeda, 9. mart:

Totenhem - Milan 0:0, prvi meč 1:0

Šalke - Valensija 3:1 (1:1), prvi meč 1:1
/Farfan 40, 90+4, Gavranović 52 - Kosta 17/

utorak, 15. mart:

Bajern Minhen - Inter 2:3 (2:1), prvi meč 1:0
/Gomez 21, Miler 31 - Eto 4, Snajder 63, Pandev 88/

Mančester junajted - Olimpik Marsej 2:1 (1:0), prvi meč 0:0
/Ernandez 5, 75 - Braun ag 82/

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC