• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slišković: Nacionalne podjele ne vode nigdje

Nekadašnji selektor Bosne i Hercegovine Blaž Slišković smatra da je ključni problem reprezentacije, ali i države, podjela na Srbe, Hrvate i Bošnjake.

 Slišković: Nacionalne podjele ne vode nigdje Izvor: MONDO

Popularni Baka je odradio dva kvalifikaciona ciklusa je u "komadu" i oba puta bio blizu da odvede BiH na veliko takmičenje. Prvi put zaustavljen je od Danske na Koševu (1:1), a drugi put u Beogradu od tadašnje selekcije Srbije i Crne Gore (1:0) pogotkom Mateje Kežmana.

Poslije odlaska Ive Ištuka s klupe Širokog Brijega pojavile su se spekulacije da bi Slišković mogao da uskoči na klupu tima sa Pecare.

"Ne radi mi se u našem fudbalu. Kad kažem našem, mislim na bivšu Jugoslaviju. Mogao sam uzeti nekog hrvatskog prvoligaša, zvali su me i kod nas, ali sve je to manje više isto. U Hrvatskoj nešto vrijede Hajduk i Dinamo, ostalo je prosjek. Razgovarao sam sa Mijom Jelićem, izrazio je želju da me dovede, ali sam zatražio "tajm aut" desetak dana. Korektno smo razgovarali. Ipak, prioritet mi je inostranstvo. Uostalom, zato sam se zahvalio Safetu Sušiću, koji me želio u stručnom štabu",
izjavio je Baka za "San".

Slišković nije optimista kad je u pitanju plasman reprezentacije BiH na Evropsko prvenstvo 2012. godine u Ukrajini i Poljskoj.

"Mom prijatelju Sušiću želim sve najbolje, ali nisam optimista. Sadašnje stanje je slično kao i kada sam se spremao za meč sa Rumunima. Najmanje se pričalo o reprezentaciji, a više o Savezu, o smjenama kojima su prijetili tadašnji moćnici. Bojim se da nikad nećemo uspjeti ako se budemo dijelili na Srbe, Bošnjake, Hrvate... Ni kao zemlja, ni kao reprezentacija", dodao je Slišković.

Baka vjeruje da se trener Crvene zvezde Robert Prosinečki nalazi u sličnoj situaciji kao on dok je vodio reprezentaciju BiH.

"Robi je u sličnoj poziciji u kakvoj sam bio kada sam došao u reprezentaciju BiH, koja se smatrala ‘muslimanskom’. U sportskom smislu njemu je lakše, jer je došao u veliki klub. Međutim, meni je bilo neuporedivo teže, jer znate kakvi su bili sukobi u Mostaru, kako se gledalo na moj dolazak u Sarajevo".

Iako važi za legendu Hajduka, Slišković je bio primoran da tuži splitski klub za dugovanja kad je bio trener "bilih".

"Nisam ja u sporu sa Hajdukom. Na sudu smo jer nisu ispoštovali obaveze prema meni. Eto, danas bi na ročištu Igor Štimac trebao da svjedoči, ne u moju, već u korist istine. Ja nisam došao u Hajduk - a tada je bilo najteže - zbog pojedinaca već zbog Hajduka. A, sada niko neće da prizna dug", zaključio je Slišković.

U igračkoj karijeri je pored matičnog Veleža i Hajduka, nastupao za francuske klubove Marsej, Lans i Ren, dok je kao šef struke vodio albansku Tiranu i rumunsku Unireu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC