• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanojević: Realnost!

Trener Partizana svjestan nedostataka u igri svog tima, ali apostrofira stabilnost. Za njega, Prins Tejgo nije samo ubojit strijelac.

 Stanojević: Realnost! Izvor: MONDO

Partizan grabi ka trofejima. U prvenstvu bježi "vječitom rivalu" pet bodova, a u Kupu Srbije velikih 2:0 poslije prve polufinalne utakmice.

Trener Aleksandar Stanojević veliča Prinsa Tejga, kome je poklonio automobil, hvali i Dominika Adiju, a prije svega igru svog tima u drugom poluvremenu. Smatra da je rezultat derbija realan i očekuje da crno-bijeli u revanšu postignu bar jedan gol.

Takođe, priznaje da ne zna zašto Partizan kao po pravilu gore igra u prvih 45 minuta.

"Nisam uradio analizu derbija, radiću je pred revanš, pa se utisak nije promijenio u odnosu na početni, odmah poslije utakmice", počeo je Stanojević.

"U prvom poluvremenu smo imali dosta problema, a igrom u drugom sam zadovoljan. Zvezda je poslije rano primljenog gola krenula ofanzivno i zadavala nam probleme na sredini terena i u završnici. Ali, kada smo se konsolidovali, u nastavku je bilo znatno bolje, mogli smo da damo još koji gol, kao i Zvezda u prvom. U svakom slučaju, ovo je realnost. Pokazali smo da smo stabilan tim", dodao je strateg Partizana.



Osim u duelu sa "romantičarima", parni valjak je ovog proljeća pokazao trend da motore pali tek u drugom poluvremenu.

"Ne znam zašto je to tako. Draž fudbala i jeste u tome da ne može sve da se zna", priznao je Stanojević.

Ali, u svim utakmicama, osim protiv OFK Beograda, Partizan je rano dolazio u vođstvo. Tako je bilo i protiv Zvezde. Milan Smiljanić je opalio sa 35 metara, a Prins Tejgo glavom promijenio pravac lopti za 1:0.

Stanojević je reagovao na komentar da je reprezentativac Gane tada slučajno pogodio.

"Taj gol možemo da okarakterišemo kao slučajan, ali ga Tejgo nije slučajno postigao".

Prins Tejgo je doveden na pozajmicu iz Hofenhajma, a za kratko vrijeme je postao ljubimac navijača i uzdanica trenera.

"Ponovo je bio izvanredan. Radi ono što od njega tražim, a kada se tome dodaju golovi, onda je to fantastično. On je stranac koji pravi razliku, a ne 'tamo neki stranac".

Stanojević vidi mnogo kvaliteta kod 24-godišnjeg napadača. Nije sve u golovima.

"Neće dovijeka davati golove, realno je očekivati da u jednom trenutku prestane. Raduje me što je timski igrač i posjeduje takmičarski duh. Definitivno je profil kakav nam treba", nastavio je Stanojević odu o Tejgu.

Prokomentarisao je i drugog reprezentativca Gane, Dominika Adiju, koji je protiv Zvezde igrao 20-ak minuta i promašio šansu iz kategorije stoprocentnih.

"Žao mi je što nisam mogao da uvedem Šćepovića, jer je zaslužio, ali Adija mi je bio potreban zbog brzine, jer je Zvezda igrala otvoreno i bilo je prostora. A teško je čuvati dvojicu brzih napadača kakvi su Tejgo i Adi, koji je odigrao fantastično".

Svjestan je mladi stručnjak da je derbi u srijedu mogao da krene drugim tokom, da je na primjer Zvezda iskoristila prvu šansu. Ipak, tvrdi da je rezultat realan.

"Ja sam takmičar i meni je rezultat najvažniji. Idealno je ako je ispraćen adekvatnom igrom. Nekada tako bude, a nekada ne. Mogli smo da primimo gol, ali mogli smo još da ih damo".

Partizan je peti put uzastopno savladao Zvezdu, a nije izgubio u derbiju već tri godine. Stanojević ipak ne bi rekao da su crveno-bijeli "navukli kompleks".

"To je prejaka riječ. Ipak, očigledno je da naši igrači imaju mnogo samopouzdanja, a tome treba dodati i iskustvo većine. Takođe, mnogo je igrača iz naše škole, koji u duele sa Zvezdom ulaze sa ogromnom energijom i iz mlađih kategorija donose pozitivan skor".

Još ne zna kako će postaviti igru u revanšu, ali priželjkuje gol.

"Ako ne budemo mogli da damo gol, ne treba da idemo u finale. U stvari, kada bi nas Zvezda dobila 3:0, zaslužila bi da ide dalje".

I, naravno, nezaobilazna je zahvalnica navijačima.

"Hvala im... Ne samo onima na Jugu. I Istok je bio krcat našim navijačima. Kada sam u jednom trenutku pogledao ka Istoku, mislio sam da je Jug", zaključio je Aleksandar Stanojević.

Stručnom štabu Partizana predstoji zadatak da oporavi i motiviše ekipu za predstojeće gostovanje na Banjici (nedjelja, 15,00).

Zvonimir Vukić i dalje trenira odvojen od ekipe, ali se očekuje da bude spreman za utakmicu sa Radom. Saša Ilić i Mladen Krstajić nisu ni izlazili na teren u četvrtak, već su bili na masaži, lakše je povrijeđen Stefan Babović, a svi igrači osjećaju umor.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC