• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Murinjo: Samo ne Čelsi i Inter

Trener Real Madrida priželjkuje da ga žrijeb u petak poštedi četvrtfinalnih utakmica Lige šampiona sa timovima koje je nekada vodio.

 Murinjo: Samo ne Čelsi i Inter Izvor: MONDO

Žoze Murinjo odveo je Real među osam najboljih timova Evrope, prvi put od sezone 2003/04, kada je Florentino Perez oformio prvu generaciju "galaktikosa".

Objektivno, ako postoji trener koji je mogao da prekine crnu seriju "kraljeva", bio je to Murinjo. Čovjek koji je Čelsiju donio titulu prvaka Engleske poslije pola vijeka, a Interu evropsku krunu poslije 45 godina.

"Srećan sam i prilično opušten, jer je za Real normalna stvar da se plasira u četvrtfinale Lige šampiona. Jednom je i to moralo da se dogodi. Nije bilo normalno da Real godinu za godinom ispada u Last 16 fazi", rekao je Murinjo.

Real je poslije 1:1 na Žerlanu deklasirao Lion na stadionu Santjago Bernabeu - 3:0, pogocima Marsela, Benzeme i Di Marije.

Izvlačenje parova četvrtfinala, kao i kompletnog "kostura" do kraja takmičenja i finala na Vembliju, biće obavljeno u petak u Nionu.

Od ove faze više nema nosilaca, tako da će moći da se sastane svako sa svakim. To znači da bi Real mogao da odmjeri snage sa Čelsijem ili Interom, bivšim timovima svog šefa struke.

"Volio bih da izbjegnem te timove. Ako ih izvučemo, nema problema, igraćemo protiv njih kao profesionalci. Ali meni će sa emotivne strane biti teže da se pripremim, nego kada bi to bio tim koji ne nosim u srcu", objasnio je Murinjo, koji je prošle sezone sa Interom eliminisao Čelsi (2:1, 1:0).

Trener Liona Klod Puel rekao je da Real ima kvalitet da osvoji Ligu šampiona, pod uslovom da nastavi da igra čvrsto u odbrani.

Murinjo ne razmišlja ni izbliza toliko unaprijed.

"Deseta titula prvaka Evrope će doći prirodnim putem, a ne kao rezultat opsesije osvajanjem trofeja. Do nje ćemo doći dobrim radom - ako ne ove, onda sljedeće sezone", jasan je Portugalac.

Pored Reala, Čelsija i Intera, u četvrtfinale su se plasirali Barselona, Mančester junajted, Šalke, Šahtjor i Totenhem. Utakmice su na programu 5. i 6, odnosno 12. i 13. aprila.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC