• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RAD: Napad na Partizan!

Derbi 19. kola JSL: Rad - Partizan u nedjelju na Banjici. "Građevinari" poštuju rivala, ali ga ne dočekuju sa crvenim tepihom i sa bijelom zastavom.

 RAD: Napad na Partizan! Izvor: MONDO

Filozofija trenera Rada Marka Nikolića je fudbalska - u svakoj utakmici ide na pobjedu, pa makar sa druge strane terena bila Barselona.

U nedjelju na Banjicu ne dolazi Barselona, ali dolazi najbolja ekipa u poeslednje tri sezone u Srbiji, lider šampionata Partizan. Biće to sudar ekipa koje bilježe odlične rezultate još od jesenas i koje su proljećni dio prvenstva počele trostrukim pobjedama.

"Partizan je u dobroj seriji, ubjedljivo igra, postiže mnogo golova, ali i mi igramo dobro, što je rezultat dobrog rada fudbalera i stručnog štaba. Ove sezone primili smo samo dva gola na našem terenu i očekujem neizvjesnu utakmicu", rekao je Nikolić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Ono što bi mogla da bude prednost Partizana, prema ocjeni Nikolića, jeste iskustvo Mladena Krstajića, Saše Ilića, Zvonimira Vukića, Vladimira Stojkovića, Milana Smiljanića...Ali, banjička ekipa ne ističe bijelu zastavu.

"Igramo u našoj kući, na našem terenu, učinićemo sve da im otežamo posao i kao u svakoj utakmici ići ćemo na pobjedu. Dobro smo analizirali protivnika, u ekipi Partizana ima mnogo pojedinaca na koje posebno treba obratiti pažnju. Nećemo igrati rasterećeno pošto igramo kod kuće i imamo svoje želje i ambicije. Imamo mlad, kvalitetan, organizovan tim koji prima malo golova i u svakom trenutku može da ugrozi svakog protivnika", rekao je trener "građevinara".

Partizan je u proljećnom dijelu šampionata zabilježio tri pobjede, dok je Rad od mogućih devet osvojio sedam bodova, bez primljenog gola.

"Ova utakmica nosi posebnu draž i mi ćemo biti silno motivisani. Želimo da nastavimo seriju, kao što i Partizan želi da nastavi svoju. Poštujemo protivnika onoliko koliko to zaslužuje, a mi ćemo pokušati da prikažemo dobar fudbal i sportsku drskost. U utakmici će igrati 11 na 11, ne pobjeđuje uvijek favorit na papiru", rekao je on.

Nikolić je rekao da je nastup Milana Prša neizvjestan zbog povrede a da su svi igrači koji su iznijeli teret priprema spremni za utakmicu sa Partizanom.

Fudbaler Rada Tomislav Pajović rekao je da se njegova ekipa neće braniti protiv Partizana.

"Partizan je kvalitetna ekipa, vjerovatno najbolja u Srbiji. Mi se nećemo braniti nego ćemo se nadigravati. Vjerovatno su malo istrošeni poslije derbija u Kupu, nadam se da ćemo izaći na kraj sa njima", rekao je Pajović, ali nije želio da otkriva na koji način odbrana planira da zaustavi napadača Prinsa Tejga, koji je na četiri utakmice postigao šest golova.

"Ne kažem da možemo da pobijedimo, ali jedva čekamo da počne utakmica", dodao je on.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC