• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER BiH: Borac "topi" Čelik?

Banjalučani u subotu dočekuju Čelik u derbiju 19. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Optimizam u oba tabora.

 PREMIJER BiH: Borac "topi" Čelik? Izvor: MONDO

Borac je ovog proljeća ponovo odličan. Osvojio je sedam bodova u tri kola i zadržao pet bodova prednosti u odnosu na sarajevski Željezničar.

Trener crveno-plavih Vlado Jagodić odmah poslije utakmice sa Veležom u Vrapčićima (0:0) podvukao je da njegovi igrači ne smiju da ispuštaju bodove na Gradskom stadionu ukoliko žele do titule.


Dan pred utakmicu sa Čelikom je istog razmišljanja iako je svjestan da su Zeničani u dobroj formi i da u Banjaluku dolaze da pokvare planove Borcu.

Banjalučani su posljednjih sezone redovno pobijeđivali Zeničane i na "Bilinom polju", a posebno na Gradskom stadionu, pa i tradicija ide na ruku Borcu.



"Nas ne zanima ime protivnika, niti statistika, već da što bolje odigramo utakmicu. Čelik jeste neugodan rival, kojem, forma u posljednje vrijeme ide uzlaznom linijom, ali mi izbora nemamo, već moramo da osvojimo tri boda. Borac svaki meč ide na pobjedu, a tako će biti i ovog puta. Pobijedićemo", rekao je Jagodić, koji neće moći da računa na suspendovanog Borisa Raspudića, a nastup Milana Stupara je pod upitnikom.

Branislav Krunić se dosad pokazao kao veliko pojačanje banjalučke ekipe.

"Bolji smo Čelika i to moramo da dokažemo na terenu. Za nas je svaka naredna utakmica podjednako važna i siguran sam da ćemo ‘istopiti’ Čelik", dodao je Krunić.

Sa druge strane, iako tim iz Zenice nema pozitivan skor sa Borcem posljednjih godina, u klubu sa "Bilinog polja" žele da pomrse račune banjalučkom timu i vjeruju da u tome mogu da uspiju.

"Ovo je po meni derbi kola, sudar dvije izuzetno kvalitetne ekipe koje igraju moderan fudbal. Vjerujemo da ćemo odigrati dobru utakmicu koja će zadovoljiti sve navijače u Banjaluci. Borac nas jeste redovno dobijao kući i na strani, ali mislim da imamo kvalitet da srušimo negativnu tradiciju", rekao je trener Čelika Abdulah Ibraković, koji će na raspolaganju imati sve igrače.



Stoper Čelika Mehmedalija Čović biće posljednja prepreka za napadače Borca.

"U Banjaluci nemamo šta da izgubimo. Borac nas je pobijedio u Zenici i vjerujem da i mi možemo da uzvratimo istom mjerom. Nadam se da ćemo se kući vratiti uzdignute glave",
izjavio je Čović.

Susret između Borca i Čelika na programu je u subotu u 18 časova uz direktan TV prenos na Radio-televiziji Republike Srpske.

Drugoplasirani Željezničar će svoj meč igrati u nedjelju, a u goste mu dolazi tuzlanska Sloboda i nimalo neće biti lako ekipi Amara Osima da uknjiži "već upisana" tri boda.

"Naravno da očekujem pobjedu kao i u svakoj utakmici. Borimo se za titulu i pobjeda u ovoj utakmici nam je vrlo važna. U goste nam dolazi dobra ekipa ali mislim da nama to ne treba ništa predstavljati. Moramo ići na pobjedu u svakoj utakmici bez obzira na protivnika", rekao je napadač Želje Edin Višća.

PAROVI 19. KOLA

subota (15 h)
Zvijezda - Široki Brijeg
Travnik - Leotar
Budućnost - Slavija
Rudar - Velež
Borac - Čelik (18 h RTRS)

nedjelja (15 h)
Zrinjski - Sarajevo
Olimpik - Drina
Željezničar - Sloboda (18 h)

TABELA

1. BORAC 40
2. ŽELJEZNIČAR 35
3. SARAJEVO 32
4. RUDAR 28
5. OLIMPIK 27
6. TRAVNIK 26
7. ŠIROKI BRIJEG 25
8. ČELIK 25
9. SLOBODA 25
10. SLAVIJA 25
11. LEOTAR 24
12. ZVIJEZDA 21
13. VELEŽ 20
14. ZRINJSKI 19
15. BUDUĆNOST 17
16. DRINA 17

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC