• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Ples Oumarua po kiši, Šaranov čuva OFK

Dominacija domaćina u 19. kolu JSL. Vojvodina očekivano ubedljiva protiv Čuke, prve pobede Smedereva i Jagodine. Na šest mečeva - 12 golova.

 JSL: Ples Oumarua po kiši, Šaranov čuva OFK Izvor: MONDO

Abubakar Oumaru je nasmijao novinare na konferenciji za novinare uoči meča sa Čukaričkim, ali je zato "brđane" rastužio u meču 19. kola Jelen Superlige.

Vojvodina je bila apsolutni favorit protiv već prežaljenog Čukaričkog i opravdala je tu ulogu, zahvaljujući dvostrukom strijelcu iz Kameruna.

Abubakar Oumaru je pogađao glavom u 37. i u 79. minutu, a pečat na trijumf "lala" i četvrtu pobjedu u isto toliko mečeva ovog proljeća stavio je Janko Tumbasević.

Vojvodina je preko krila i centrašuteva dolazila do gol-šansi. Imali su Novosađani potpunu inicijativu, a za promašaje su mogli da budu kažnjeni u 71. minutu kada je poslije centaršuta Popovića nekoliko igrača Čukaričkog je bilo na samo par metara od gola Željka Brkića, ali niko nije uspio da zahvati loptu.

Ipak, poslije toga, dva gola Vojvodine za očekivan trijumf nad "fenjerašem".

Jagodina je zabilježila prvi proljećni trijumf. Potpuno zasluženo "ćurani" su savladali Inđiju 2:0, kojoj je ovo četvrti uzastopni poraz i vojvođanskoj ekipi predstoji grčevita borba za opstanak.

OFK Beograd je poslije dosta muke i velike borbe na Karaburmi nekako uspio da savlada Hajduk iz Kule, golom Nikole Simića u 78. minutu. Osim strijelca gola, za trijumf je zaslužan i kapiten "romantičara" i novopečeni reprezentativac Bojan Šaranov, koji je u dva navrata čudesno spasio svoju mrežu poslije udaraca Filipa Kasalice u finišu meča.

"Jedan je Bojan Šaranov", skandirali su navijači OFK Beograda, takozvana "Plava unija", odajući priznanje golmanu za dobro odrađen posao.

Prvi trijumf Smedereva ovog proljeća i prvi golovi. Smederevo je pobijedilo Javor 2:1, a meč viner bio je nekadašnji fudbaler Partizana Dejan Ognjanović.

U derbiju Zapadne Srbije pobijedio je tim koji se bolje spremao prethodne zime i koji bolje igra od kada je nastavljena Superliga.

U prvoj utakmici 19. kola prvenstva: Borac Čačak - Sloboda Point Sevojno 1:0 (0:0).

Gol odluke pred oko hiljadu navijača Kraj Morave postigao je povratnik u redove "zebri" Jovan Damjanović u 52. minutu. Bio je to mat u tri poteza od strane Čačana, prvo je Bogdan Miličić izbacio na desno krilo najboljeg pojedinca meča Nebojšu Prtenjaka, koji je iz prve centrirao po zemlji i na tri metra od gola gostiju "našao" usamljenog Damjanovića.

Sve što je 193 centimetara visoki napadač Borca trebalo da uradi bilo je da pruži nogu i sprovede loptu u nebranjenu mrežu, što je i učinio - 1:0.

Golman gostiju Darko Božović ostao je "na crti" i bio lako savladan.

Damjanović je drugim golom na četvrtom susretu od kada se zimus vratio u klub iz Austrije donio Borcu osmi bod od 12 mogućih ovog proljeća. Prije Slobode, Borac je u Čačku savladao Čukarički (3:0), a na gostovanjima je dva puta ostao neporažen (Javor 1:1, Metalac 0:0).

S druge strane, Sloboda i dalje čeka pobjedu od kada je nastavljen šampionat.

Užičani su prvo odigrali neriješeno sa Hajdukom iz Kule (2:2), pa bili poraženi u Beogradu od OFK 1:0, potom kao domaćini osvojili bod u meču sa Radom (0:0) i po drugi put bili poraženi van svog stadiona minimalnim rezultatom. U ovu lošu seriju tima Ljubiše Stamenkovića trebalo bi upisati i poraz u prvom polufinalnom susretu Kupa Srbije, prošle srijede.

Tada je Vojvodina kao gost pobijedila Užičane 2:1.

Borac je ovim trijumfom izjednačio skor sa lokalnim rivalom u elitnom društvu. Sada svako ima po dvije pobjede, uz dva remija, ali su Užičani nešto bolji kada je gol-razlika u pitanju (4:6). Prvi susret ova dva tima jesenas završen je rezultatom 0:0.

Najbolju šansu u prvom poluvremenu imao je Dušan Petronijević, kojeg je u 12. minutu idealno uposlio Damjanović, ali je ofanzivni vezista "zebri" sa 16 metara po sredini uputio traljav udarac, koji je prošao pored desne Božovićeve stative.

Sloboda ove subote nije stvorila nijednu izglednu šansu za gol, dok je Borac imao nekoliko dobrih akcija i prilika da i ubjedljivije pobijedi goste.

Na kraju utakmice, navijači Borca uplašili su se da se strijelac Damjanović ozbiljno povrijedio, jer je pao sam od sebe i ležao nepomično duže od minuta, dok lopta nije izbačena van igre... Ipak, nakon ukazane pomoći, fudbaler iz Knina rođen 1982. godine, koji je prošao Zvezdinu omladinsku školu, pridigao se i nastavio meč.

On je igrao za Borac u sezoni 2004/05 i bio strijelac 14 prvenstvenih golova, poslije čega se otisnuo u Njemačku i Austriju.

REZULTATI 19. KOLA:

U subotu:

Borac - Sloboda Point Sevojno 1:0 (0:0)
/Damjanović 52/

Vojvodina - Čukarički 3:0 (1:0)
/Oumaru 37', 79', Tumbasević 82'/

Spartak - Metalac 2:0 (0:0)
/Simović 60', Torbica 88'/

OFK Beograd - Hajduk Kula 1:0 (0:0)
/Simić 78'/

Jagodina - Inđija 2:0 (1:0)
/Vusljanin 5', Dragićević 57'/

Smederevo - Javor 2:1 (1:1)
/Živković 25', Ognjanović 75' - Hadžibulić 45'/

U nedelju:

Rad - Partizan (14h)
Crvena zvezda - BSK Borča (19h)

TABELA: Partizan /-1/ 49, Crvena zvezda /-1/ 44, Vojvodina 44, Rad /-1/ 35, Spartak 29, Sloboda 25, Smederevo 25, OFK Beograd 25, Jagodina 24, Javor 23, Borac 21, BSK /-1/ 19, Inđija 13, Metalac 13, Hajduk 12, Čukarički 4.

(www.mondo.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC