• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MSL: Zvezda juri, Partizan ne posustaje

Crveno-beli su priredili goleadu navijačima na "Marakani", na kratko prestigli večitog rivala, ali su oni odgovorili sigurnom igrom protiv Banata.

 MSL: Zvezda juri, Partizan ne posustaje Izvor: MONDO

Goleada na "Marakani"! U premijernoj utakmici 30. kola Crvena zvezda je pobedila Smederevo (4:3) i izjednačila se po broju bodova sa liderom Meridijan Superlige, koji kasnije te večeri pobedio Banat u Humskoj (3:1) i ponovo odmakao...

Na početku, ali i u finišu utakmice navijačima crveno-belih nije baš mirisalo na prijatno prolećno popodne. Ipak, sve se završilo kako su želeli i Zvezda je ostala u šampionskoj trci.

"Što se tiče golova, prilika i akcija, bila je ovo veoma lepa fudbalska predstava. Medjutim, za nas trenere možda malo stresno poslepodne. Naša pobeda je zaslužena, iako nisam bio zadovoljan mnogim detaljima i elementima u našoj igri. U dobrom delu utakmice, nedostajala nam je kompaktnost i sigurnost koja nas krasi već duže vreme, a to su iskusni igrači Smedereva znali da iskoriste. Ne treba zaboraviti da je Smederevo skup dobrih igrača, a oni su se bez sumnje pokazali kao najteži protivnik na Marakani u poslednjih šest meseci. Čestitam im na igri koju su pokazali, zasluženo su postigli tri gola, ali su i mogli da prime još koji", izjavio je posle utakmice trener crveno-belih Aleksandar Janković.

Prvu organizovaniju akciju Smederevci su izveli u 13. minutu i odmah ugurali loptu u mrežu. Popović je prošao po levoj strani i proigrao samog Čukića, koji bez većih problema matirao Randjelovića.

Crveno-beli su krenuli u poteru, brzo su neutralisali deficit, a zatim "aperkatom" i "krošeom" u poslednja dva minuta prvog poluvremena oborili na pleća rivala.

Izjednačio je Ognjen Koroman u 22. minutu. Dugo su kombinovali crveno-beli, pre nego što je lopta stigla do Kastilja, koji je centrirao. Fudbal je preleteo Nenada Jestrovića, ali ne i Koromana, koji hvata volej i pogadja sam ugao gola Smedereva.

DARKO MILIČIĆ NA SEVERU, DELIJE NE DAJU SVOG TRENERA

Prednost na stranu Zvezde preveo je Igor Burzanović u 43 minutu, a nakon što je sekundara okrenula dva kruga na semaforu se našlo i ime Nenad Milijaša. Asistenti u prvom slučaju bio je Dušan Andjelković, a u drugom Burzanović.

Gotovo paradoksalno zvuči podatak da je, iako je primio tri gola, golman "oklopnika" Srdjan Dušić bio apsolutno najbolji igrač na terenu u prvom poluvremenu.

Na početku drugog dela Smederevci su ponovo pokazali zube. Ovog puta loptu iza Randjelovićevih ledja spakovao je Nenad Mladenović u 50. minutu.

Ipak, nada gostiju da mogu nešto više urade i eventualnim remijem Crvenu zvezdu i definitivno izbace iz borbe za trofej, ubio je u svom stilu Dejan Milovanović u 63. minutu. Slobodnjak sa dvadesetak metara malo iskosa, kapitenova desnica i lopta je pored živog zida, a preko prstiju Dušića stigla u mrežu.

Mejdutim, neopreznost i kiks Ninkova, odnosno vraćanje lopte golmanu, koji je osujetio Atanacković u 79. minutu ponovo je uneo nervozu medju pristalice crveno-belih, medju kojima je na severu bio i Darko Miličić.

Do kraja, na radost centra Memfis Grizlisa koji se od naporne NBA sezone odmarao medju Delijama, više nije bilo promena rezultata. Crveno-beli su rutinski sačuvali pobedu i seriju nepobedivosti u prvenstvenim utakmicama produžili na 13 meseci i dva dana.

I na poluvremenu i na kraju utakmice Delije su skandiranjem stale iza svog trenera i nedvosmisleno poručile upravi koga žele i sledeće sezone na klupi Crvene zvezde.


"Mogu da kažem da je to za mene enormna satisfakcija. Sebe smatram navijačem Crvene zvezde, jednim od njih sa Severa i zahvaljujem im se na tome što su prepoznali u meni istinskog zvezdaša na klupi, koji je se na pošten i odan način bori za interes Kluba. Na mene je ta podrška ostavila jak utisak, a ne znam da li će to biti dodatna motivacija u budućnosti, jer sam uvek maksimalno motivisan kada je u pitanju Crvena zvezda. Posle šest meseci, doživeo sam priznanje svojih igrača, kao i navijača, duše, motora i stuba Crvene zvezde i mogu da kažem da sam sa te strane veoma ispunjen čovek“, izjavio je Janković.

ROMANTIČARI U KANALU, NEŠKU MILOVANOVIĆU POZLILO

Sudbina OFK Beograda sada je u rukama "večitih". U Kruševcu "romantičarima" je presudio gol Vujevića u 84. minutu, tako da su ostali na samo bod više od prvog tima ispod crte, a do kraja prvenstva imaju najteži raspored s obzirom na to da ih očekuju duelu i sa Partizanom i sa Crvenom zvezdom.

Napredak je ovom pobedom stigao do "kote" 38, odnosno ima pet bodova više od OFK Beograda i Smedereva, čime je najverovatnije i obezbedio opstanak. Ispod Kruševljana sada je Hajduk koji kao gost upisao minimalac protiv "fenjeraša" Bežanije, odnosno Čukarički, koji je poražen u Čačku 1:2.

Poslednja ispod crte je Mladost iz Lučana, koja je poražena od Vojvodine. Gubitak bodova u Novom Sadu odrazio se na zdravlje trenera Lučanaca Neška Milovanovića, kome je pozlilo posle utakmice zbog čega se nije pojavio na konferenciji za novinare.

REZULTATI 30. KOLA:
Crvena zvezda - Smederevo 4:3
(Koroman 22, Burzanović 43, Milijaš 45, Milovanović 63 - Čukić 13, Mladenović 50, Atanacković 79)
Vojvodina - Mladost Lučani 2:0
(Buač 39, Tadić 78)
Bežanija - Hajduk Kula 0:1
(Komazec 66)
Borac Čačak - Čukarički 2:1
(Stojanović 56, 60 - Vujević 11)
Napredak - OFK Beograd 1:0
(Vujević 84)
Partizan - Banat 3:1
(Tošić 10, 38, Žuka 90 - Urumov 35 penal)

TABELA: Partizan 71, Crvena zvezda 68, Vojvodina 56, Borac 40, Napredak 38, Hajduk 36, Čukarički 34, OFK Beograd 33, Smederevo 33, Mladost 32, Banat (-1) 28, Bežanija 17.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC