• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MSL: Partizan nastavlja da korača ka tituli!

Ništa novo ni ove subote. Pobedila je Zvezda, ali pobedio je i Partizan. Crno-beli imaju 71, crveno-beli 68 bodova... Trka se nastavlja!

 MSL: Partizan nastavlja da korača ka tituli!  Izvor: MONDO

Ništa novo ni ove subote. Pobedila je Zvezda, ali pobedio je i Partizan. Crno-beli imaju 71, crveno-beli 68 bodova... Trka se nastavlja!

U poslednjem meču 30. kola Meridian Superlige, u Humskoj, novi osajač Kupa je treći put ove sezone pobedio Banat - 3:1 (2:1).

"Ovo je bila možda i najbolja igra Partizana ovog proleća", rekao je posle meča dvostruki strelac i junak Partizanove pobede, Zoran Tošić.

Tri dana posle osvajanja prve krune u sezoni, u nacionalnom Kupu, lider na tabeli ponovo je bio stavljen pred svršen čin - samo pobeda! Svi su u 19 časova na Topčiderskom brdu znali da je Crvena zvezda dobila meč sa Smederevom (4:3) i da je preuzela prvo mesto na tabeli.

Da tako ne bude i oko 20.45, pobrunili su se Zoran Tošić i Antonelo Žuka.
Partizanov "Bambi" je sa dva perfektna slobodnjaka, u 10. i 38. minutu doneo vođstvo na poluvremenu od 2:1. U međuvremenu je Urumov izjednačio sa bele tačke u 35. minutu.

Najstrožu kaznu skrivio je Nenad Đorđević, ali nije dobio drugi žuti karton tom prilikom.

"Dobro smo se držali do isključenja Matića, posle nismo mogli da pružimo jači otpor. Nisam siguran da je sredinom drugog poluvremena bio ofsajd kada smo možda mogli i da izjednačimo na 2:2. Moji momci su maksimalno pošteno odradili posao i pokazali beogradskoj publici da zaslužujemo da ostanemo u Superligi", rekao je trener Banata, Ljubinko Drulović, nekadašnji fudbaler Partizana.

Njega u Humskoj nisu zaboravili, Drulović je dobio aplauz na otvorenom.

"Kratko sam bio u Partizanu, ali ta godina ostala mi je u najlepšem sećanju. Partizan je prvi i za sada jedini put učestvovao u Ligi šampiona baš tada, a nadam se da će ako osvoji titulu ove godine učiniti to i drugi put", dodao je nekadašnji reprezentativac.

Iako rezultat nije bio nedostižan, Grobari su, njih oko 10.000, u drugom poluvremenu napravili pravu žurku na tribinama. Počelo je skidanjem do pojasa i bacanjem garderobe u vazduh na jugu, a kako se bližio kraj utakmice, ovaj vid "prizivanja" duple krune prihvatio je i ostatak stadiona.

Svi su u Humskoj bacali majice, dukserice i jakne u vis, a prava erupcija usledila je u 90. minutu kada je gol pogodio i Antonelo Žuka - 3:1!

Trener crno-belih Slaviša Jokanović protiv Banata je izveo identičan sastav onom, koji je sa 3:0 porazio Zemun u finalu Kupa. Ovog puta bilo je 3:1, a Partizanov trener ne bi imao ništa protiv da u poslednja tri kola, protiv OFK Beograda (14. maj), Hajduka (17. maj) i konačno Napretka (25. maj) bude po 1:0.

"Bila je ovo dobra utakmica. Stvorili smo mnogo šansi, igrali dobro, ali do poslednjeg minuta bilo je neizvesno. Na kraju smo uspeli, srušili još jednu prepreku, a verujem da možemo i preostale tri"
, izjavio je Jokanović.

Fudbaleri Partizana su u prethodna dva kruga Superlige osvojili maksimalnih 18 bodova protiv preostala tri rivala do kraja sezone, a pod uslovom da Crvena zvezda pobedi sve svoje protivnike, lider ima "pravo" i na jedan remi...

Banat će u sledećem kolu, u sredu, ugostiti Crvenu zvezdu i to bez Igora Matića, koji je isključen u 75. minutu. Zrenjaninci su već praktično drugoligaši...

"Mi prvo moramo da pomognemo sebi, da iznenadimo Zvezdu, što će biti teško jer je to kvalitetan tim", poručio je Drulović.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC