• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brazilci u dresu Gruzije ostavili BiH bez nade: "Zmajevi" bez šanse za nokaut fazu Evropskog prvenstva

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Mogla je BiH pobjedom na napravi krupan korak ka narednoj fazi Evropskog prvenstva, ovako je ostala i bez teoretske šanse da prođe u četvrtfinale.

 bih izgubila od gruzije 1:2 na evropskom prvenstvu u futsalu Izvor: Promo/FS BiH

Dugo će BiH žaliti za propuštenim prilikama u drugom meču Evropskog prvenstva u Holandiji.

U drugom nastupu na EURU, "zmajevi" su nakon prvog poluvremena vodili 1:0 protiv Gruzije i taj rezultat davao im je nadu da mogu proći u nokaut fazu prvenstva Starog kontinenta.

Možda će vas zanimati

Ipak, gol Nermina Kahvedžića iz 7. minuta nije bio dovoljan da se barem osvoji istorijski bod na debitantskom nastupu na kontinentalnoj smotri.

Iako su reprezentativci BiH odigrali odlično uvodni dio meča, greške i promašaji iz prvog skupo su plaćeni u drugom poluvremenu, u kojem su primljena dva gola.

Gruzija "pojačana" naturalizovanim Brazilcima zaigrala je mnogo bolje u nastavku, a u 25. minutu stigla je do izjednačenja. Golman "zmajeva" Darko Milanović je istrčao, gol je ostao prazan i Gruzijci su to znali da slave, te preko Talesa izjednače.

Samo tri minuta kasnije, na semaforu je već 2:1 za Gruziju. Petri Branko odlično se snašao pred golom BiH, te precizno pogodio za preokret.

Pokušao je bh. tim u preostalim minutima da se vrati u igru, bar izjednači, ali nije bilo mnogo ozbiljnih prilika pred golom Gruzijaca, koji su ovim trijumfom izborili plasman u četvrtfinale (u prvom kolu savladali Azerbejdžan takođe nakon preokreta 3:2).

Izvor: Promo/FS BiH

Nije BiH imala šanse protiv favorizovane Španije na startu Evropskog prvenstva (1:5), ali se očekivalo da bi protiv Gruzije mogli do nekog boda. Ipak, ovako ostaje još utješni meč protiv Azerbejdžana 29. januara, a onda povratak kući.

Istina, BiH ima još teoretsku šansu da prođe dalje, ali ona je u domenu naučne fantastike.

Naime, Azerbejdžan bi večeras trebalo ubjedljivo da savlada vicešampiona Evrope Španiju, a onda u posljednjem kolu i Gruzija da pobijedi Španiju, takođe ubjedljivo. BiH bi u odlučujućem meču morala da s velikom razlike protiv Azerbejdžana izađe kao pobjednik...

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC