• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ENGLESKA: Mančester šampion

Mančester junajted odbranio je titulu šampiona Engleske. "Djavoli" su u poslednjem kolu slavili u Viganu 2:0, a Čelsi je remizirao sa Boltonom 1:1.

 ENGLESKA: Mančester šampion Izvor: MONDO

Fudbaleri Mančestera su novi-stari šampioni Engleske! "Djavoli" su odbranili šampionsku titulu pobedom nad Vigan 2:0, dok je njihov konkurent za titulu londonski Čelzi remizirao kod kuće sa Boltonom.

Poslednje kolo donelo je i rasplet na dnu tabele. Osim davno prežaljenog Derbija, Premijer ligu napuštaju i Birmingem i Reding.

Mančesteru je pobeda na JJB stadionu u Viganu garantovala osvajanje titule, a remi bi im bio dovoljan u slučaju da i Čelzi osvoji bod protiv Boltona, pa je ekipa Aleksa Fergusona u utakmicu ušla pomalo oprezno.

"Djavoli“ su u prvih pola sata stvorili nekoliko prilika preko Kristijana Ronalda, a gol vredan titule došao je u 33. minuti.

Bojs obara Runija u šesnaestercu i sudija Stiv Benet opravdano pokazuje na belu tačku, a Ronaldo svojim 41. golom u sezoni dovodi Mančester u vodjstvo.

Kirkland je sjajnim intervencijama u drugom poluvremenu držao navijače Mančestera u neizvesnosti ali onda na scenu stupa Rajan Gigs.

Veteran Mančestera ušao je u 70. minuti i zaigrao 758. put za „djavole“, izjednačivši tako rekord Bobija Čarltona, a deset minuta kasnije pogadja za 2-0 i veliko slavlje gostujućih navijača.

Čelzi se tog gola nadao tituli, ali posle toga bilo je gotovo! „Plavci“ su golom Ševčenka od 62. minuta vodili na Stamford Bridžu protiv Boltona ali je Dejvis u trećoj minuti nadoknade izjednačio.

Ipak, san o tituli već je bio završen pošto je u to vreme Mančester u Viganu već proslavljao 17. titulu i 10. šampionsku titulu za Aleksa Fergusona. Mančesteru sada nedostaje još samo jedna šampionska titula da stigne Liverpul.

Veliki rasplet sa jednim dobitnikom i dva gubitnika desio se na dnu tabele. Fulam je golom Marfija u 76. minuti u gostima savladao Portsmut i tako izborio opstanak u Premijer ligi gurnuvši Birmingem i Reding u niži rang takmičenjima.

Reding je ostvario ubedljivu pobedu nad „fenjerašem“ Derbijem od 4-0 ali su ostali „kratki“ za tri gola koliko im je bilo potrebno da sustignu gol razliku Fulama.

„Pirovu pobjedu“ ostvario je i Birmingem nad Belkburnom. Izabranici Aleksa Mekliša savladali su goste sa 4-1 pogocima Marfija, Džeroma(2) i Muambe ali ostali su na bod od mesta koje osigurava premijerligaški status i sledeće sezone.

Sven-Goran Erikson koji na leto preuzima Benfiku neće po lepom pamtiti svoju poslednju utakmicu u Engleskoj. Njegov Mančester siti je ispraćen sa osam golova u mreži sa gostovanja Midlsbrou.

Najzaslužniji za debakl gradjana (8-1) je Alfonso Alveš koji je postigao het-trik, dva puta je pogadjao Dauning, a do kraja su se u listu strelaca upisali i Džonson, Ročembak i Aladije. Elano je tri minute pre kraja samo postigao počasni gol.

Arsenal je pogotkom Volkota u 24. savladao Sanderlend, dok su Vest Hem i Aston vila podijelili bodove odigravši 2-2.

Mančester junajted i Čelzi će direktno u Ligu šampiona, dok će Arsenal i Liverpul u kvalifikacije. Everton je izborio plasman u Kup UEFA, dok će Aston Vila izlazak na evro-scenu tražiti kroz Intertoto kup.


Rezultati 38. kola engleske Premijer lige:
Birmingem - Blekburn 4:1
(Marfi 31’, Džerom 73’, 89’, Muamba 90’ - Pedersen 49’)

Čelzi - Bolton 1:1
(Ševčenko 62’ - Dejvis 93’)

Derbi - Reding 0:4
(Harper 15’, Kitson 61’, Dojl 69’, Lita 90’)

Everton - Njukasl 3:1
(Jakubu 28’, 82’ pen, Leskot 70’ - Oven 47’ pen)

Midlsbro - Mančester siti 8:1
(Dauning 16’ pen, 58’, Alveš 37’, 60, 90’, Džonson 70’, Ročembak 80’, Aladije 85’- Elano 87’)

Portsmut - Fulam 0:1
(Marfi 76’)

Sanderlend - Arsenal 0:1
(Volkot 24’)

Totenhem - Liverpul 0:2
(Voronjin 69’, Tores 74’)

Vest Hem - Astn Vila 2:2
(Solano 8’,Ešton 88’ - Jang 14’, Beri 58’)

Vigan - Mančester J. 0:2
(Ronaldo 33’ pen, Gigs 80’)

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC