• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miličić i Teo navijali na Severu: Promašaj Igora Burzanovića protiv Rendžersa koji i danas boli zvezdaše!

Autori Goran Arbutina Autori Mladen Šolak

Bio je to jedan od težih poraza crveno-bijelih u novijoj istoriji

 Miličić i Teo navijali na Severu: Promašaj Igora Burzanovića protiv Rendžersa koji i danas boli zvezdaše! Izvor: MN PRESS

Pomen Glazgov Redžersa, rivala Crvene zvezde u osmini finala Lige Evrope, kod navijača Zvezde budi različite uspomene, zavisno od toga da li pamte generaciju iz 1991, ili su prije 14 i po godina na "Marakani" pratili jedan od najbolnijih poraza u novijoj istoriji kluba.

Oni koji su na prelazu osamdesetih i devedesetih pratili crveno-bijele, uživali su u dominaciji ekipe Ljupka Petrovića protiv Škota i slavili golove Duška Radinovića, Roberta Prosinečkog i Darka Pančeva za 3:0. "Na*ebali smo", govorii su u Rendžersu jedni drugima pred meč i znali šta ih čeka protiv budućeg prvaka Evrope.

Međutim, u ljeto 2007. Zvezda je protiv istog rivala doživjela jedan od poraza koji pamti i deceniju i po. Na "Marakani" se igralo za plasman u Ligu šampiona, prvi u istoriji crveno-bijelih, a Crnogorac Igor Burzanović ostao je upamćen po propuštenoj šansi zbog kojeg ga se i danas sjete kada se pomene ta avgustovska noć.

Reprezentativci Srbije Miloš Teodosić, Darko Miličić, Nemanja Aleksandrov, Mile Ilić i Milan Gurović proveli su to veče na šipci na sjevernoj tribini, tugovali među zvezdašima i vratili se poslije meča u kamp "orlova" u Kovilovu. Ta fotografija obeležila im je to ljeto više nego nastup na reprezentaciji, kao što je i Burzanovićeva prilika obilježila taj dvomeč.

Iako je bilo i većih propuštenih šansi protiv većih rivala i iako je Burzanović dobio loptu pred Alanom Mekgregorom i šutiao u njega tek u 1. minutu, posle čega je bilo mnogo vremena da se to ispravi, zvezdaši su i danas uvjereni da bi lopta u mreži Škota verovatno promijenila i tu noć i noviju istoriju kluba.

Dušan Anđelković je centrirao nebrojeno puta, Ognjen Koroman je "vukao" napade, ali ni on ni jedini klasični centarfor u postavi Filip Đorđević, kao ni rezervista Ernan Barkos nisu uspeli da ponište vođstvo gostiju iz prvog meča. Zvezda je ispala i poslije dvomeča protiv Grozlina igrala posljednju grupnu fazu do 2017, kada je Vladan Milojević sa ekipom brisao tu bolnu jesen iz memorije crveno-bijelih i počeo da ih navikava na mnogo ljepše uspomene.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC