• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OFK Beograd će se nekome zameriti!

"Biću tužan ako Partizan ne osvoji titulu, ali biću veoma srećan ako mu protiv Crvene zvezde to omogućimo", kaže jedan od aktera 31. MSL kola u sredu.

 OFK Beograd će se nekome zameriti!  Izvor: MONDO

Odbrojavanje se nastavlja... Još tri kola, 270 minuta, jedna sreda i dve subote ostalo je do odluke o tome da li će jedan trofej ipak ostati u Ljutice Bogdana ili će se u Humskoj naći oba, prvi put posle 14 godina.

Ove srede, u 31. kolu Meridijan Superlige, prvo će na teren fudbaleri Crvene zvezde. Oni u 15 časova, uz TV prenos na RTS 2, gostuju u Zrenjaninu, protiv Banata.

Dva sata kasnije, kada kao i mnogo puta ovog proleća budu saznali ishod meča večitog rivala, sa centra će krenuti fudbaleri Partizana, u nameri da odbiju verovatno još jedan nalet pratioca.

Crno-beli gostuju na Karaburmi, protiv OFK Beograda.

I Banatu, i OFK Beogradu, bodovi su neophodni za opstanak. I Crvenoj zvezdi, i Partizanu za titulu. Za one koji ne znaju, lider ima 71 bod, šampion 68.

"Veći pritisak je na Partizanu, koji brani tri boda prednosti. Znam to iz sopstvenog iskustva, jer smo u prethodne dve godine mi bili u toj situaciji i uspeli smo. Oba puta bilo je jako teško. Ipak, nadam se da Partizan neće uspeti da izdrži pritisak do kraja. Nama, takođe, nije lako, ali siguran sam da ćemo ukoliko oni naprave kiks, mi to iskoristiti", izjavio je Nenad Milijaš, vezista Crvene zvezde.

Da pritisak postoji, tvrdi i strelac četiri (možda i šampionska) gola za tim Partizana, na poslednja tri meča - Zoran Tošić. Ali, Bambija moranje ne plaši. Naprotiv.

"Postoji mali pritisak, ali pre svega zato što smo mi Partizan i na svakoj utakmici idemo na pobedu. Na to ne utiče ko je rival, kao ni položaj na tabeli. Pritisak stimulativno deluje na nas, gura nas napred", poručuje Tošić, čiji je povratak u startnih 11 kod Slaviše Jokanovića krunisan važnim golovima.

Kada je reč o "pritisku", pominje ga još jedan Partizanovac, trenutno fudbaler OFK Beograda. Miloš Bosančić je dete crno-belih, a kao pozajmljen igrač, pokušava da izbori opstanak sa najstarijim beograskim prvoligašem.

"Pre dve sezone sam igrao u Partizanu i sećam se koliko je ekipa bila nervozna pred utakmicu sa OFK Beogradom. Sigurno je i sada tako. Partizanu nikada nije prijatno pred dolazak na Staru Karaburmu. U tome je naša šansa i trebalo bi da je iskoristimo", seća se Bosančić.

Njemu svakako neće biti lako. Emocije će morati da stavi po strani i zapne da svom timu izbori superligaški status dogodine, makar po cenu da to Partizan košta titule.

"Pobeda ili remi protiv Partizana možda neće biti dovoljni za naš opstanak, moraćemo da se borimo za bodove i protiv Crvene zvezde. Verovatno ćemo se zameriti nekome, ali nismo u situaciji da razmišljamo o komšijskim odnosima. Verovatno ću biti tužan ako onemogućimo Partizan da osvoji titulu, ali biću veoma srećan ako mu dobrim rezultatom protiv Crvene zvezde pomognemo da zadrži prvo mesto", dodaje vezista Miloš Bosančić.

Partizan ima sedam pobeda u nizu, a ukoliko dobije sve mečeve do kraja, biće to četvrti put u poslednjih deset godina da je tim vezao deset mečeva sa maksimalnim učinkom. Protiv OFK Beograda, Hajduka i Napretka, crno-beli su ove sezone osvojili svih 18 bodova.

"Tačno je da imamo pravo da jednom odigramo nerešeno, ali svako od nas želi sve tri pobede. Kvalitetniji smo od svakog rivala do kraja sezone i ne sumnjam da ćemo zadržati poziciju na kojoj smo od početka prvenstva", kaže levi bek sa odličnim centaršutem Ivan Obradović.

Trener Crvene zvezde Aleksandar Janković možda neće moći da računa na Ibrahima Gaja, kojeg muči stopalo. Takve i slične informacije ne zanimaju trenera Banata Ljubinka Drulovića.

"Ne obraćam pažnju na igru i kvalitetima Crvene zvezde, fokusiran sam samo na svoju ekipu i postavljanje taktike. Odlično je što ću moći da računam na Stupara, Zorića, Vujovića, verovatno i Baljka, dok ćemo za Markoskog videti...", rekao je mladi trener i dodao:

"Ići ćemo na pobedu protiv Zvezde. To što nam je šampion protivnik je samo motiv do neba!"

Predsednik Crvene zvezde Toplica Spasojević smirio je strasti u i oko ekipe i pomogao igračima i sturčnom štabu da dođu do neophodnog mira uoči finiša prvenstva. Šampion mora da pobeđuje do kraja i sačeka bar jedan poraz Partizana, kako ova sezona ne bi bila potpuno izgubljena, sa katastrofalnim nastupomu Kupu UEFA i gubitkom oba trofeja.

Spasojević je poručio da Crvena zvezda ima trenera za narednu sezonu, da je to Janković, da je spremio oko pet miliona evra za pojačanja ovog leta i da će igralište na "Marakani" biti potpuno renovirano do starta naredne sezone... O meču u Zrenjaninu, slabo da je ko pričao.

Međutim, neprestano se priča o navodnim finansijskim "stimulacijama", koje fudbaleri Partizanovih rivala u finišu prvenstva dobijaju od Uprave Crvene zvezde.

"Neka se ljudi manu ćorava posla. Želimo da pobedimo zbog nas, zbog kluba, da obezbedimo opstanak. Nije nam potrebna premija da bismo izašli na teren i ostavili srce na njemu. Najveća premija za nas je pobeda. A, ako je već ostvarimo, neka klub gleda kako će da nas nagradi", poručio je fudbaler OFK Beograda Mitar Novaković.

Parovi 31. kola Meridian Superlige:

Sreda:

Banat - Crvena zvezda (15.00, RTS 2)

Od 17 časova:

Čukarički - Bežanija
Mladost - Borac
Smederevo - Vojvodina
OFK Beograd - Partizan
Hajduk - Napredak

1. Partizan 71
------------------
2. C. zvezda 68
3. Vojvodina 56
------------------
4. Borac 40
5. Napredak 38
6. Čukarički 34
7. Hajduk 33
8. Smederevo 33
9. OFK Beograd 33
------------------
10. Mladost 32
------------------
11. Banat 28
12. Bežanija 17

U subotu, 17. maja, sastaju se: Bežanija - Napredak, Partizan - Hajduk, Crvena zvezda - OFK Beograd, Vojvodina - Banat, Borac - Smederevo, Čukarički - Mladost.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC