• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Totalno ludilo u kvalifikacijama za SP: Poslije gola koji je primio Borjan ništa se ne zna!

Autor Dragan Šutvić

Pogodak Selsa Borhesa i lopta u mreži Milana Borjana otvorila je sve opcije.

 konkakaf kvalifikacije za svjetsko prvenstvo  Izvor: Profimedia

Poznata je većina učesnika Svjetskog prvenstva, dobili smo i sve timove koji će direktno na Mundijal iz Azije i Južne Amerike, u Evropi je odigrano polufinale baraža, samo se ništa ne zna u Sjevernoj i Centralnoj Americi.

Očekivalo se da Milan Borjan i Kanada prvi obezbijede plasman u Katar, ali oni su na gostovanju izgubili od Kostarike i moraće u jednom od naredna dva kola da traže bodove za prolazak dalje. Iako je kraj marta, makar do 27. kada Kanađani igraju sa Jamajkom neće se znati nijedan putnik za Katar iz ovih kvalifikacija!

Golom u nadoknadi prvog poluvremena Kostarikanci su ostali u igri za prolazak dalje, a Kanađani su za sada i dalje prvi u svojoj kvalifikacionoj grupi, ali im je potreban makar još bod u preostala dva meča sa Jamajkom i Panamom kako bi otišli na Mundijal.

Evo i gola koji je Milan Borjan primio, a koji je oduševio Kostariku:

U derbiju ove zone SAD i Meksiko su odigrali bez golova, Jamajka i Salvador su podijelili bodove u derbiju začelja, a Panama je propustila šansu da se popne na tabeli pošto je odigrala neriješeno sa Hondurasom.

Ostaju još dva kola ovih kvalifikacija, jedno se igra 27. i 28. marta, a drugo 31. a nijedan tim još uvijek nije prošao na Mundijal. Iz CONCACAF zone tri tima idu dalje direktno, a jedan u interkontinentalni baraž, a stanje na tabeli je trenutno ovakvo.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Kanada samo matematički nije ovjerila prolaz dalje, a Meksiko i SAD sa po 22 boda su jako blizu. Amerikanci naredni meč igraju sa Panamom i to je vjerovatno ključni duel sljedećeg kola. 

Kostarika za sada drži četvrto mjesto koje vodi u baraž, ali se nada da bi pobjedama nad Salvadorom i SAD u posljednja dva kola mogla da se dočepa direktnog plasmana u Katar.

U principu oči će najviše biti uprte u Amerikance, kojima bi dva poraza mogla da odnesu ne samo šansu za direktan plasman, nego nade i da mogu u baraž!

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC