• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skandal u Barseloni, fudbalerka optužila klub za zlostavljanje!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Sve ovo je dio skandala koji ozbiljno trese Kataloniju.

 Skandal u Barseloni, fudbalerka optužila klub za zlostavljanje! Izvor: Profimedia

Digla se prava bura u Barseloni pošto je Đio Keiroš, fudbalerka ovog kluba na pozajmici u Levanteu napisala otvoreno pismo predsjedniku u kome se žalila na "zlostavljanje". Odmah je reagovala i FIFA koja je istakla da će ovaj slučaj biti ispitan. 

Ova 18-godišnja Brazilka ističe da ima dokaze za svoje tvrdnje, da se zlostavljanje desilo nakon što je u julu 2020. godine stigla u Barsleonu. Sa druge strane klub ističe da je ispitao slučaj i da nije našao nikakve neregularnosti i čak optužuju Đio Keiroš da je tokom pandemije virusa korona bez odobrenja kluba išla u Brazil.

Fudbalerka je istakla da u klubu postoji "kultura zlostavljanja i seksističkog nasilja nad ženama koja ne smije biti tolerisana" i istakla je da se klub protivio njenim odlascima u Brazil.

"Prvo sam dobila naznake da igranje za reprezentaciju neće biti dobro za moju budućnost u klubu. Uprkos neprijatnostima i zlostavljanju, nisam tome pridavala pažnju", napisala je ona.

Ipak kako je istakla pritiskali su je iz kluba, ali i sa strane da ne igra za nacionalni tim, te da je Barselona na silu pokušavala da je stavi u karantin pod izgovorom da je bila u kontaktu sa nekim ko se zarazio koronom iako to nije bio slučaj.

"Pošto je naredba ljekara bila suprotna zdravstvenom protokolu kontaktirala sam ministarstvo zdravlja Katalonije direktno i tražila pojašnjenje. Odgovor je bio glasan i jasan, moj slučaj nije bio bliski kontakt", navodi ona.

Otišla je da igra za reprezentaciju, a onda su je u klubu optužili za "ozbiljno kršenje discipline", a potom je izbacili iz tima uz velike posljedice.

Sada ovaj slučaj čeka FIFA arbitražu. 

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC