• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Takmičarska komisija FS BiH: Bodovi Zrinjskom

Takmičarska komisija Fudbalskog saveza BiH jednoglasnom odlukom dodijelila je tri boda Zrinjskom poslije prekida utakmice u Banovićima.

 Takmičarska komisija FS BiH: Bodovi Zrinjskom Izvor: MONDO

"Meč je registrovan 3:0 u korist Zrinjskog. Razlog odluke je fizički napad igrača Budućnosti sa brojem 14 (Dilaver Zrnanović) i trenera Banovićana (Munever Rizvić), na glavnog sudiju Ognjena Valjića", rekao je predsjednik Takmičarske komisije FS BiH Sejdo Zukanović za "SC Sport.ba".

Ova odluka nije konačna, pošto klub iz Banovića ima pravo žalbe.

Pored odluke o rezultatu utakmice 21. kola Premijer lige BiH, Takmičarska komisija je zaključila da Komitet za sudije takođe treba da napravi ozbiljnu analizu rada arbitara.

"Uputili smo zahtjev ili molbu, da Komitet za sudije što prije napravi ozbiljnu analizu rada na utakmicama. Jer, evidentno je da tu ima problema“, kazao je Zukanović.

Materijal sa sjednice, biće proslijeđen Disciplinskoj komisiji FS BiH, koja će da odredi sankcije za vinovnike incidenta.

"Evidentno je da su direktni učesnici ekscesa bili Zrnanović i trener Rizvić. O tome da li njih treba kazniti, odlučiće Disciplinska komisija, koja je nadležna za to",
zaključio je Zukanović.

TABELA: Borac 47, Željezničar 38, Sarajevo 35, Olimpik 33, Travnik 32, Rudar 32, Sloboda 31, Široki 31, Slavija 30, Čelik 28, Zvijezda 28, Zrinjski 28, Leotar 24, Velež 24, Budućnost 17, Drina 17.

(MONDO, foto: Fotoservis.ba)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC