• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osim na čelu FSBiH od ponedjeljka?

FIFA saopštila da je sastavila Komitet za normalizaciju FSBiH, ali ne i imena članova. Prva sjednica Komiteta u ponedjeljak u Beču, saznaje MONDO.

 Osim na čelu FSBiH od ponedjeljka? Izvor: MONDO

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) saopštila je u utorak da je sastavljen šestočlani tim koji će rukovoditi Fudbalskim savezom BIH sa ciljem da se nađe rješenje za ukidanje suspenzije.

Komitet će imati zadatak da prekine sve veze sa bivšim rukovodstvom FS BiH i da sazove Generalnu skupštinu najkasnije do 26. maja.

FIFA nije saopštila ko su članovi Komiteta ni kada će on početi sa radom, ali kako saznaje MONDO, prva sjednica biće održana u ponedjeljak u 10 časova u Beču.

Na toj sjednici, prema nezvaničnim informacijama, legenda jugoslovenskog fudbala Ivica Osim bi trebalo da bude predložen za čovjeka koji će rukovoditi Komitetom i koji će u budućnosti biti prvi čovjek FSBiH.

Osim njega Hrvate bi u Komitetu, kojeg su FIFA i UEFA oformile nakon suspenzije FSBiH, mogao predstavljati i bivši predsjednik Zrinjskog Ivan Beus, ili bivši reprezentativac BiH Vlatko Glavaš.

Srpsku stranu trebali bi da zastupaju sportski direktor Borca Darko Ljubojević i predsjednik PFS Sarajevsko-romanijske regije Dragan Kulina.

Predstavnici Bošnjaka, prema nezvaničnim informacijam biće Sead Kajtaz, bivši igrač Veleža i nekadašnji gensek Željezničara Nijaz Brković, a pominjao se i Mehmed Baždarević, ali upitan je njegov eventualni angažman u novom FSBiH s obzirom da je nedavno dobio ponudu za posao od jednog kluba iz Katara.

Sastanku u Beču prisustvovaće predstavnici FIFA i UEFA, bivši predsjednik FS Slovenije Rudi Zavrl, Eva Paskije (FIFA) i Marsel Benz (UEFA) koji su već duže vrijeme uključeni u reformu Statuta FSBiH.

Fudbalski savez BiH suspendovan je početkom aprila iz svih međunarodnih takmičenja zato što je odbio da na zahtjev FIFA i UEFA izmjeni Statut i uvede funkciju samo jednog predsjednika FSBiH, umjesto dosadašnjeg tročlanog Predsjedništva sastavljenog od predstavnika Srba, Hrvata i Bošnjaka.

Ukoliko Komitet za normalizaciju FSBiH uspije da sazove Skupštinu do 26. maja koja će uvojiti novi Statut i izabrati novu upravu FSBiH reprezentacija Bosne i Hercegovine mogla bi da nastavi učešće u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine, pošto bi trebalo da 3. juna igra protiv Rumunije, a 7. juna protiv Albanije.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC