• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dinamo opet promijenio ime

Zagrebački Dinamo po peti put u istoriji promijenio ime, ovaj put u Građanski nogometni klub Dinamo. Protesti Bed Blu Bojsa tokom skupštine kluba.

 Dinamo opet promijenio ime Izvor: MONDO

U utorak je održana Skupština Dinama na kojoj je osim promjene imena produžen mandat predsjedniku kluba Mirku Barišiću na još pet godina, a Zdravko Mamić umjesto izvršnog dopredsjednika postao je izvršni predsjednik.

Skupštinu zagrebačkog klbua pratili su protesti oko hiljadu navijača, popularnih Bed Blu Bojsa koji su dva dana kampovali ispred stadiona i protestovali protiv Mamića.

Vidjeli su se brojni transparenti s porukama “Dinamo svetinja”, “Nećeš razbojniče”, “Mamiću nisi ti Dinamo”, "Zdravko zna sve naše pesme, niko protiv njega ne sme" sa zagrljenim figurama u dresovima Zvezde i Partizana, zatim "Maminjo i Žuti dva drugara, Jugoslavija im srce para", "Za Dinamo bez mafije", "Vratite nam Dinamo", "Bolje ulica nego podzemlje"…

Izmjena Statuta kluba prema kojoj su navijači tražili da svaki član kluba znači i jedan glas prilikom donošenja odluka nije prošla ali jeste njihov prijedlog da predsjednik HNS Vlatko Marković i još nekoliko članova budu isključeni iz Skupštine jer se njegovo članstvo kosi sa Zakonom o sportu.

Novoizabrani predsednik kluba Mirko Barišić prokomentarisao je promjenu imena istakavši da se ne radi o promjeni imena, već o "povezivanju sa drugim nazivima iz klupske istorije".

Do promjene klupskog naziva došlo je samo 13 dana pred obilježavanje 100 godina od osnivanja prvog zagrebačkog fudbalskog kluba Građanskog.

Dinamo je osnovan 9. maja 1945. godine, na dan oslobođenja Zagreba u Drugom svetskom ratu, a u bivšoj Jugoslaviji najtrofejniji hrvatski klub osvojio je četiri titule državnog prvaka i sedam pehara Kupa maršala Tita.

Odmah po raspadu zajedničke države, nova hrvatska vlast je "modrima" promijenila ime i nazvala ih HAŠK Građanski. Taj naziv važio je samo dve godine.

Najveće uspjehe na međunarodnoj sceni od osamostaljenja Hrvatske klub je postizao pod imenom Kroacija, ali je na insistiranje navijača 2000. godine vraćeno popularno ime Dinamo.

(gencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC