• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AKN: U Grupi C svi mečevi +3!

U Grupi C na Afričkom kupu nacija do sada su odigrana četiri meča a na svima je postignuto najmanje po tri gola!

 AKN: U Grupi C svi mečevi +3!  Izvor: MONDO

U 2. kolu Kamerun je u subotu deklasirao Zambiju 5:1 (3:0), a Egipat je zabeležio novu visoku pobedu. Posle Kameruna u 1. kolu (4:2), "faraoni" su u subotu visoko porazili i Sudan 3:0.

Stari fudbalski llisac, Nemac Oto Fister napravio je opštu mobilizaciju u reprezentaciji Kameruna, a "vanredno stanje" se isplatilo u meču protiv Zambije. Kamerun je visokom pobedom od 5:1 ostao u trci za plasman u četvrtfinale. Posle poraza na startu takmičenja od Egipta (4:2), Samjuel Eto i drugovi više nisu imali pravo na kiks. Zato su u meč protiv Zambije ušli više nego motivisano.

Poslednja linija Zambije igrala je, najblaže rečeno, očajno. Ako se na vodeći gol Kameruna i nije moglo uticati (sjajan slobodnjak Žeremija u 28. minutu), onda su upravo odbrambeni igrači Zambije "kumovali" nekim drugim golovima u svojom mreži pogotovo drugom.

Na jednu loptu upućenu iz dubine polja Kameruna, odbrambeni fudbaleri Zambije su bili u fazonu -"moja je, ali nije ničija", pa je Job lagano matirao golmana Mvenija.

Do poluvremena još jedan gol Kameruna (Emani u 44. minutu), a do kraja meča gol Samjuela Etoa iz penala (65. minut) i još jedan Joba u 83. minutu za visoku pobedu. Poraz Zambije ublažio je Feliks Katongo u 90. minutu.

Branilac titule prvaka Afrike, petostruki osvajač tog naslova, Egipat je otvorio vrata četvrtfinala sigurnom igrom lagano pobedio Sudan 3:0, golovima Hosnija u 29. minutu iz penala, i Muhameda Abu Trike u 77. i 83. minutu. Posle svog prvog gola Abu Trika je podigao dres ispod kojeg je pisalo: "Podrška Gazi".

U Grupi C Egipat ima šest bodova (gol-razlika 7:2), Kamerun i Zambija imaju po tri, a Sudan je bez bodova i sa gol-razlikom 0:6!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC