• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čeko: Džaba Komitet za normalizaciju, slijedi anarhija

Bivši član Predsjedništva Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Bogdan Čeko smatra da će imenovanje Komiteta za normalizaciju stanja u Savezu prouzrokovati anarhiju.

 Čeko: Džaba Komitet za normalizaciju, slijedi anarhija Izvor: MONDO

"Ako misle da će uspjeti da donesu Statut, onda ne poznaju prilike u BiH", rekao je Čeko dodavši da se radi se o kampanjskim rješenjima koja ne mogu biti dobra jer ne dolaze od institucija sistema.

Čeko je dodao da u suštini ne želi, ali i da nema prava da komentariše imenovanje Komiteta.

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) imenovala je šestočlani komitet sastavljen od fudbalskih ličnosti iz BiH koji će na privremenoj osnovi voditi Fudbalski savez BiH, te pokušati da riješi probleme koji su početkom mjeseca doveli do suspenzije iz međunarodnih takmičenja.

Takozvani Komitet za normalizaciju pokušat će da FS BiH dovede u sklad sa statutom FIFA i Evropske fudbalske federacije (UEFA), te da nadgleda izbore novog Izvršnog komiteta do kraja novembra.

"Poslije razgovora sa raznim stranama i konsultacija sa UEFA ustanovljen je šestočlani Komitet sa fudbalskim ličnostima iz BiH. Komitet za normalizaciju djelovaće odmah kao Izvršni komitet FS BiH", navodi se u saopštenju FIFA.

U saopštenju se ističe da će prvi zadatak komiteta biti priprema generalne skupštine i usvajanje novih uredbi najkasnije do 26. maja, i to je proces iz kojeg mora biti isključeno rukovodstvo FS BiH.

(Srna/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC