• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Ciao Inter, "El klasiko" nas čeka

Šalke - Mančester junajted i Real - Barselona. Šalke i Real ponovo pobijedili Inter, odnosno Totenhem.

 LŠ: Ciao Inter, "El klasiko" nas čeka Izvor: MONDO

Evropa će 28. maja na Vembliju dobiti svog novog fudbalskog vladara. Inter se neslavno oprostio od titule, novim porazom od Šalkea. A u polufinalu Lige šampiona gledaćemo i duel španskih giganata: Real Madrida i Barselone.

To je epilog revanš utakmica četvrtfinala Lige šampiona. U srijedu uveče samo se potvrdilo ono što smo znali i poslije prvih mečeva: da Šalke i Real protiv Intera i Totenhema imaju ubjedljivu i teško dostižnu prednost.

Šalke je dosadašnjeg prvaka Evrope, Inter pobijedio i u revanšu 2:1, a i Madriđani se iz Londona vraćaju sa novim trijumfom - 1:0.

To znači da će u polufinalu 26. aprila i 4. maja igrati Šalke i Mančester junajted, odnosno 27. aprila i 3. maja Real i Barselona.

REZULTATI REVANŠ MEČEVA ČETVRTFINALA:

Totenhem - Real 0:1 (0:0) - (prvi meč 0:4)
/Ronaldo 50'/

Šalke - Inter 2:1 (1:0) - (prvi meč 5:2)
/Raul 44', Huvedes 81' - Mota 49'/



SER ALEKS GLEDAO ŠALKE

Njegovo ime je Raul Gonzales. I morate da ga izgovarate sa velikim poštovanjem. Čak i da ustanete kada o njemu pričate.

On je veliki fudbalski gospodin i znalac. Taj Raul Gonzales je večeras protiv Intera postigao svoj 71. gol u Ligi šampiona (!!!) i ujedno se izjednačio sa Ukrajincem Andrejom Ševčenkom po broju golova datih u nokaut fazi tog takmičenja - obojica su ih dali po 18.

Inter je zadovoljno trljao ruke kada je određen žrijeb četvrtfinala Lige šampiona. Kada je izvučena kuglica sa imenom Šalkea, pomislili su Masimo Morati i interisti: "Dobro je, ove ćemo da zgužvamo".

Ali, 180 i kusur minuta dvomeča pokazao je potpuno suprotno. Na semaforu sija ukupan skor iz dva meča: Šalke - Inter 7:3!

Pa, ko bi se tome nadao!?

Poslije pobjede Šalkea nad Interom u Milanu 5:2, samo najveći optimisti u redovima italijanskog i (tada još aktuelnog prvaka Evrope) nadali su se čudu.

A u 44. minutu utakmice u Gelzenkirhenu, Šalkem, odnosno Raul pokazali su da se u fudbalu čuda ne događaju često.

Igrači njemačke ekipe oduzeli su loptu Interu na sredini terena, Baumjohan je poveo napad, dodao do Hurada, koji asistencijom do Raula "razdvaja" centralne bekove italijanske ekipe. A Raul daje sebi svojstven gol, njegov 71. u Ligi šampiona! Kakav fudbaler, kakva legenda evropskog fudbala!

Inter gotovo da nije stvorio šansu protiv Šalkea u prvih 45 minuta, a izdvajamo sjajan udarac Dejana Stankovića sa 20-ak metara u 36. minutu i još bolju odbranu Manuela Nojera.

Sve što smo vidjeli od Intera na ovom meču je gol koji je postigao Tijago Mota u 49. minutu. Ali, ni to nije mnogo poremetilo Šalke, koji je igrao rutinski, mirno, strpljivo. A sve je to sa tribina gledao ser Aleks Ferguson, koji je doletio iz Mančestera da gleda protivnika svoje ekipe u polufinalu.

Po istom receptu kao i u prvom meču ili u prvih 45 minuta revanša, Šalke je nastavio da ugrožava Inter iz kontranapada, ali i da iz minuta u minut osvaja dio po dio terena.

Huvedes je u 61. minutu dao gol, ali mu je poništen zbog ofsajda (mada je pitanje da li je bio u nedozvoljenoj poziciji). Taj mu nije priznat, ali drugi koji je dao na ovom meču jeste. Igrao se 81. minut Raul je prograo Huvedesa, a defanzivac je postupio u maniru iskusnog napadača.

Posljednji ekser u mrtvački sanduk Intera, koji je za samo 12 mjeseci pretrpio takvu transformaciju da će Masimo Morati morati da napravi nove rezove.

- sastavi -

ŠALKE: Nojer - Sarpei, Huvedes, Mecelder, Ušida - Hurado (od 87. minuta Šmic), Papadopulos, Matip, Baumjohan (od 73. minuta Draklser) - Edu (od 77. minuta Haristeas), Raul.

INTER: Žulio Cezar - Nagatomo, Lusio, Ranokija, Maikon - Zaneti, Mota, Stanković (od 45. minuta Pandev) - Snajder (od 80. minuta Kutinjo) - Milito, Eto.

MURINJO ZNA...

Real će poslije osam godina igrati u polufinalu Lige šampiona! Madriđani su prethodnih šest sezona završavali takmičenje u osmini finala, 2004. otišli su korak dalje, a sada su, sa Žozeom Murinjom, ponovo među četiri najbolja kluba na Starom kontinentu.

Real je pobijedio Totenhem i u Engleskoj - 1:0. Ali, za razliku od prve utakmice u Madridu (4:0), na Vajt Hart Lejnu su "pijevci" igrali daleko bolje i po prikazanom su zaslužili barem remi.

Sve je riješeno u 50. minutu, ako je neko uopšte i sumnjao u prolazak "kraljevskog kluba".

Strijelac je bio Kristijano Ronaldo uz veliku pomoć golmana Totenhema. Portugalac je "zategao" sa oko 25 metara, lopta je išla pravo u ruke Da Silve Gomeša, međutim, umjesto da je Brazilac uhvati, ona mu se izmigoljila iz ruku i završila u golu!



I domaćin je zatresao mrežu, još u prvom poluvremenu, ali je gol Gereta Bejla poništen zbog ofsajda u kojem je bio njegov asistent Luka Modrić.

Najbolje prilike za domaću ekipu imao je Roman Pavljučenko. Rus je u 27. minutu, iako je bio sam, sa penaltika šutirao visoko preko gola, a odmah poslije gola Ronalda pokušao je glavom sa pet-šest metara, takođe je bio neometan, i opet je promašio.

Totenhem je u svom prvom učešću u Ligi šampiona stigao do četvrtfinala, dok će se Real sa najvećim rivalom Barselonom boriti za finale na Vembliju 28. maja. Posljednji put Madriđani su u polufinalu bili 2003. i tada su ih je izbacio Juventus.

Real ima devet titula prvaka Evrope, posljednja je osvojena 2002. godine. Da li će Žoze Murinjo uspjeti da pobijedi Barselonu i potom u finalu savladati Mančester ili Šalke i postati prvi trener koji je sa tri različita kluba došao do krova Evrope?

TOTENHEM: Gomeš - Ekoto, Douson, Galas, Ćorluka - Bejl, Hadlstoun (od 71. Sandro), Modrić (od 83. Kranjčar), Lenon (od 60. Defo) - Pavljučenko, Van der Vart.

REAL: Kasiljas - Arbeloa, Albiol, Karvaljo, Ramos (od 57. Granero) - Kedira, Alonso (od 75. Benzema) - Marselo, Ozil, Ronaldo (od 65. Kaka) - Adebajor.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC