• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivica Osim: Gori fudbal, a nisam vatrogasac

Posljednji selektor bivše SFRJ Ivica Osim nije želio da potvrdi da putuje u Beč u ponedjeljak na sastanak s FIFA i UEFA.

 Ivica Osim: Gori fudbal, a nisam vatrogasac Izvor: MONDO

"Nisam vatrogasac, nemam čak ni vatrogasna kola da ugasim požar u fudbalu Bosne i Hercegovine, a naš glavni problem je što nam niko više ništa ne vjeruje", rekao je Osim za "Glas Srpske".

Popularni Švabo je izbjegavao odgovor da li će u ponedjeljak putovati u Beč na sjednicu Komiteta za normalizaciju stanja u Fudbalskom savezu BiH.

"UEFA i FIFA funkcionišu na ljudskim podlogama, prisnijim odnosima, iskrenim dijalozima. Mi smo svoju šansu propustili. Za sve ove godine ništa nismo uradili i zato smo tu gdje jesmo. Pojedini ljudi su mislili da su najpametniji, da znaju sve. Sada smo sami sebi kumovali da će problem teško da se riješi".

Štraus sa Grbavice je dodao da uopšte nije razgovarao sa ljudima iz UEFA i FIFA.

"Niko me nije zvao. Sve je nejasno, kako riješiti situaciju, kako doći do izlaza. S medijima se ne treba kačiti, to me je naučilo iskustvo. Ne znam kako sada mogu da pomognem. UEFA i FIFA biraju ljude, a sve je u BiH žalosno, od fudbala, ljudi, zemlje...".

Na direktno pitanje, hoće li biti član Komiteta za normalizaciju odnosa u FS BiH, Švabo se vješto izvukao.

"Ako nam neko drugi govori šta ćemo i kako raditi onda je to znak da s nama baš nešto nije u redu. Ali isto tako, Evropa, UEFA i FIFA treba dobro da nas prouče i da znaju kako mogu da se ponašaju. Njima kao da je ćeif da se zabavljaju s nama",
zaključio je Osim.

Jedno je sigurno, prvi sastanak Komiteta za normalizaciju stanja u FS BiH održaće se u Beču u ponedjeljak, 18. aprila, s početkom u deset časova.

Prema tvrnjama javnog servisa BHT -1, FIFA je imenovala Osima, Darka Ljubojevića, Elvedina Begića, Dragana Kulinu, Ivana Beusa i Seada Kajtaza u "prinudnu upravu".

Komitet za normalizaciju ima zadatak da pripremi i sazove Generalnu skupštinu Saveza, na kojoj delegati trebaju da usvoje Statut FS BiH najdalje do 26. maja 2011. godine.

Ako budu ispoštovani zadaci koje je naložila FIFA, suspenzija bi mogla biti ukinuta odmah po donošenju novog Statuta, što znači da bi reprezentacija BiH nesmetano mogla nastaviti s kvalifikacijama za EURO 2012, 3. juna protiv Rumunije.

Komitetom će predsjedavati Slovenac Rudi Zavrl, a "supervizori" FIFA i UEFA biće Eva Paskije i Marsel Benc.

O Ivici Osimu sve se već zna. Darko Ljubojević je sportski direktor banjalučkog Borca, a Elvedin Begić oficir za bezbjednost FS BiH.

Dragan Kulina je predsjednik Slavije iz Istočnog Sarajeva, Ivan Beus je direktor Zrinjskog, a Sead Kajtaz proslavljeni fudbaler mostarskog Veleža.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC