• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlado Jagodić nakon ispadanja Titograda iz druge lige: Nisam se bojao posla, ali od početka je ovo bila preteška misija!

Autor Dragan Šutvić

"Od 26 igrača u rosteru, 19 je mlađe od 21 godine."

 vlado jagodić o ispadanju titograda  Izvor: MN PRESS

Porazom u Tivtu od Arsenala (2:0), ekipa OFK Titograd izgubila je, rezultatski gledano, mogućnost da se i naredne sezone takmiči u Drugoj ligi Crne Gore.

Ekipa kojom komanduje Vlado Jagodić pet kola prije kraja sezone zauzima posljednje, 12. mjesto, sa 15 bodova zaostatka za Grbljem, koji je na desetom, posljednjem mjestu koje garantuje nastup u ovom takmičenju.

Možda će vas zanimati

"Sa klubom sam bio u pregovorima još 2017. godine, kada se OFK Titograd takmičio i na evropskoj sceni. Tada sam bio jedan od tri kandidata da preuzmem trenersku palicu, ali je u klub stigao Igor Pamić, pa sam ja kraju završio u Javoru. Zahvaljujući tim kontaktima od ranije, stigao sam u OFK Titograd sa željom da izborimo opstanak, ali poslije poraza u Tivtu, mi više nemamo mogućnost da izborimo opstanak u drugoligaškom takmičenju", rekao je Jagodić za MONDO, navodeći da je misija opstanak, faktički, od početka bila nemoguća misija.

"U prvom dijelu sezone, u 19 kola, osvojeno je samo sedam bodova i klub je bio u jako teškoj situaciji. Nisam se, međutim, bojao posla kao što nikad i nisam tokom karijere, pa smo se zajedno upustili u borbu da nešto napravimo. Ipak, uz ovako mlad i neiskusan tim nismo uspjeli u tome. Politika kluba je forsiranje mladih igrača, mi trenutno u rosteru od 26 igrača imamo 19 ispod 21 godine koji tek treba da stasavaju za seniorski fudbal. Ipak, imaju odlične uslove za fudbalski razvoj obzirom da koristimo trening-centar kojim raspolažu i Budućnost ali i reprezentacija Crne Gore", ističe trener koji je sa Borcem 2011. godine postao šampion BiH.

Ipak, i kao tako mlada, ekipa OFK Titograd znala je da bljesne u ovoj polusezoni.

"Treba da se zna da smo mi na gostovanju ekipi Koma, koja se bori za baraž, odigrali 1:1, iako smo vodili do 82. minuta. Sa drugoplasiranim Arsenalom smo remizirali u Podgorici, a i sada smo u Tivtu odolijevali do 77. minuta", navodi Jagodić, koji je tokom karijere komandovao i fudbalerima Čelika, Slobode, bihaćkog Jedinstva, Radnika iz Bijeljine...

Jagodića, kako ističe, u narednom periodu očekuju razgovori sa čelnicima Titograda oko mogućeg produžetka saradnje.

"24. maja nas očekuje posljednja utakmica u prvenstvu, protiv lidera Jedinstva. Odigraćemo rasterećeno sve mečeve do kraja, pa ćemo sjesti i porazgovarati o svemu. Jasno je da, sa uslovima kojima raspolaže, OFK Titograd zaslužuje da igra i prvoligaško takmičenje, treća liga za klub koji je igrao prije par godina u Evropi ne može da zadovolji apetite. Međutim, pitanje je da li je i meni a i klubu, u ovakvom stanju, rješenje nastavak saradnje. Svakako da imam daleko veće ambicije za nastavak svoje karijere, a realno je i reći da klub u trećem rangu crnogorskog fudbala može voditi i trener koji ne posjeduje PRO licencu, što znači da se postavlja pitanje potrebe angažmana trenera iz inostranstva, pogotovo ukoliko nisu ambicije ekspresan povratak u društvo najboljih crnogorskih klubova tj. Prvu ligu Crne Gore", zaključio je Jagodić za MONDO.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC