• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Eto šta će Raul u Gelzenkirhenu...

"Sjajno je biti dio ovog tima", rekao je Raul Gonzales, koji je prošlog ljeta zbunio mnoge odlukom da poslije 15 godina u Realu ode u Šalke...

 Eto šta će Raul u Gelzenkirhenu... Izvor: MONDO

Šta će Raul u Šalkeu?! Šta mu je to potrebno poslije svega što je uradio sa slavnim Realom iz Madrida? Trebalo je da se oprosti kao igrač Reala i da tako završi karijeru...

Ovo su prošlog ljeta bili najčešći komentari poslije odluke kultnog napadača Raula Gonzalesa da pređe u mali Šalke, nakon što ga u njegovom, velikom Realu nisu više željeli.

Čovjeku se još igrao fudbal...

I?

Eto, Šalkea u polufinalu Lige šampiona, nakon impresivne pobjede u dva meča nad sada već bivšim prvakom Evrope Interom od 7:3. Šalke, ponos radničke klase u Gelzenkirhenu, nikada nije vidio polufinale Lige šampiona, sve dok u taj klub nije stigao odbačeni majstor fudbala, rekorder po broju postignutih golova i u Ligi šampiona i u evro-kupovima.

Raul je sa Realom, za koji je igrao od 1994. do 2010. godine, tri puta bio šampion Evrope.

"Lijepo je biti igrač utakmice", rekao je 33-godišnji Španac poslije revanša u Gelzenkirhenu, koji je Šalke dobio 2:1 protiv Intera i dodao:

"Ali, najvažnije je da smo prvi put u polufinalu Lige šampiona. Dva puta smo pobijedili zvanične šampione Evrope, bili smo bolji u obje utakmice i sada nas očekuje zasluženo polufinale protiv Mančester junajteda. Moramo da izbacimo iz naših glava podatak da igramo protiv jednog od najvećih klubova na svijetu svih vremena i da vjerujemo da možemo da prođemo u finale. Iako nećemo biti favoriti..."

Raul priznaje da uživa u Gelzenkirhenu, iako su mnogi sumnjali u to.

"Nevjerovatan osjećaj i veliki trenutak za sve nas", rekao je Raul.

"Sjajno je biti dio ovog tima. Mnogo novih igrača došlo je prošlog ljeta, odmah smo se našli rame uz rame sa najvećim timovima Evrope i sada smo nevjerovatno srećni. Uživaćemo još malo, a onda nas očekuje naporan rad tokom naredne dvije nedelje, kako bismo se spremili za polufinalne mečeve. Jedva čekam".

O istoriji je pričao i Kristof Mecelder.

"Ovo je istorijski dan za klub i ekipu. Polufinale Lige šampiona je novo iskustvo za nas. Jedino je Raul tako daleko stigao. Odigrali smo dvije izvanredne utakmice i možemo da budemo ponosni", rekao je defanzivac.

"Bili smo puni samopouzdanja da možemo da prođemo prvaka Evrope. U drugoj utakmici smo željeli pobjedu zbog svojih navijača i dali smo sve od sebe da savladamo Inter", dodao je Mecelder, koji je igrao sa zaštitnom maskom na licu.

Mecelder se osvrnuo na učinak Raula.

"Ova sezona još nije gotova, a Raul je postao ikona u Gelzenkirhenu. Ljudima se ovdje sviđa način na koji igra. Ne samo zbog golova, nego i zbog njegove borbenosti. Raul je gospodin Liga šampiona".

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC